Odvzdusneni nadrze
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Odvzdusneni nadrze
Prosím o radu.Velmi sa mi od včera tlakuje nadrž na punte 1.1. Je to sila.Otvorim víčko nadrže a uplne ho vyrazilo.Na trase 100km som to skušal asi 5 krat a vždy to spravilo.Nie je tam niečo na odvzdušnenie,bojim sa aby mi niečo neodišlo alebo je to v pohode?
Doteraz to nerobilo.
Doteraz to nerobilo.
- Reklama
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re:
no tak s tou klapkou to asi nebude.. dnes Punto nechcel sa nechat natankovat..betar.. stale vyhadzoval pistol... je tam strasny tlak.. myslite, ze treba vymenit tu nadobku s aktivnym uhlim? kde to je? kolko to stoji???Stanno píše:uz sa to tu riesilo...
v podbehu nad kolesom je nejaka odvzdusnovacia klapka, ktora moze byt zaspinena, resp. nefunkcna.. skus pozriet na toto..
Dik
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
Re: Odvzdusneni nadrze
aj mne odfukuje,ked otvaram nadrzku,komu neodfukuje vobec punto mk1?mne raz na dialnici cca pri kludnych 130 zacala bublat nadrz ako ked varite caj zastal som za dialnicou otvoril nadrzku vyfuklo zas a odvtedy klasicky odfukuje ale to aj na inych autach napr.Ford Mondeo vedla mna tankoval to iste...urcite ked su velke tlaky ze aj pistol vyhadzuje pri tankovany tak to ries,lebo raz moze explodovat nadrz ...daco mas upchate,alebo aktivne uhlie uz nie je "aktivne"....skus tak jazdit ze nezavres nadrzku na kluc len zakrutis ci aj potom to bude robit.
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Podle mne to neni dobre. Dival jsem se na tu soustavu a muzes mit problem s nekterym z ventilu. Bud magneticky ventil nadrzky na aktivni uhli, vicefunkcni ventil na nadrzi nebo ventil ve vicku nadrze. Muze byt taky pricpana ta nadrzka na aktivni uhli.
Je to treba projit a zkontrolovat.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Graun píše:Podle mne to neni dobre. Dival jsem se na tu soustavu a muzes mit problem s nekterym z ventilu. Bud magneticky ventil nadrzky na aktivni uhli, vicefunkcni ventil na nadrzi nebo ventil ve vicku nadrze. Muze byt taky pricpana ta nadrzka na aktivni uhli.
ak to bude robit pri najblizsom tankovani, tak s tym pojdem do servisu... ale bojim sa kolko to zasa bude stat.. bo uz moc nemam prachy..
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/odvzdus.htm
V podbehu zadného kolesa by mala byť nejaká odvzdušňovacia hadica ak si dobre pamätám, možno bude problém tam, alebo nefunkčný ten ventil na nej. Viem že to už niekto riešil na Punťovi a bola tá odvzdušňovacia hadička upchatá, ale podrobnosti neviem. Tá nádržka s aktívnym uhlím by podľa mňa nemala robiť problém s tlakom v nádrži.
V podbehu zadného kolesa by mala byť nejaká odvzdušňovacia hadica ak si dobre pamätám, možno bude problém tam, alebo nefunkčný ten ventil na nej. Viem že to už niekto riešil na Punťovi a bola tá odvzdušňovacia hadička upchatá, ale podrobnosti neviem. Tá nádržka s aktívnym uhlím by podľa mňa nemala robiť problém s tlakom v nádrži.
náš miláčik: Marea Weekend 1.8 ELX Verde Scuro Met
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
-
- Všeználek
a ako to treba odvzdusnit? tiez sa mi stalo ze sa punto nechcel nechat natankovat a aj viecko nadrze po otvoreni odfukuje riadne...
FIAT PUNTO STILE 1.2 16V GT Look
Facebook ---> Peto Hidasi
Facebook ---> Peto Hidasi