ludkovia...mam vyteceny tlmic vpredu...pomerali mi ho a jeho funkcnost je 18%... v servise na mna kamos nema cas a neviem kolko s tym mozem jazdit ( uz tak jazdim mesiac, chodim s tym kazdy den do roboty 70km ... neznicim si Puntiho?? ((
Stano zaječí každou rozječí ........no jezdit s tim mužeš ale nezapomen ze kolo na vozovce neustale kmita to zn. v zatackach odskakuje a kdyz neni v kontaktu s vozovkou ani nebrzdii...takze kdyz uz musiis tak opatrne...a taky se ti kurvii pneumatika...pac neustale skace a opotrebovava se za chvily na ni budes mit krasne videt periodu perovani a pak ti bude vibrovat rizeni a hucet....co nejdriv ho vymen no ...
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
Podľa mňa ak ti doteraz nevadilo, že si an takom tlmiči jazdil, tak s tým môžeš kľudne jazdiť ďalej. To opotrebenie pneu by nemalo byť také horzné. Ale každopádne vymeniť to treba...
Nejde tak ani o pneumatiku podľa mňa, skôr o tú bezpečnosť, že pri prudkom brzdení to už na miernych nerovnostiach môže robiť problém a hlavne netreba zabudnúť na rôzne čapy, kĺby a silentbloky, dlhodobou jazdou s vymláteným tlmičom si človek koleduje že narobí poriadnu paseku na týchto veciach...
S vymlácenými tlumiči nejezdit.
Na výměnu je třeba přípravek na stlačení pružiny. Občas se dá za úplatu půjčit.
Nebrat tlumiče Monroe. Doporučují se KYB, Sachs.
no a este dodat, ze nebrat ohlad na poskodenie dielov, ale na poskodenie zdravia ako napr. ja ked som v zakrute v nizkej rychlosti na nerovnostiach vytocil volant a isiel som rovno (vybite tlmice). mal som stastie. odvtedy menim tlmice poctivo
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
Magneti Marelli se dávají origo od Fiatu. Jsou celkem dobrý. Já teď měnil přední tlumiče a dával jsem plynový Kayaba a super. Cena je tak 1700 za kus, ale je to kvalita.
pipista78 záleží akú značku kupiš,napr. ja som dal za moje Bilsteiny(plynokvapalinové) cca 2000SK/kus,ale tak všeobecne čo som zistoval tak predne tlmiče na punto zoženieš od 1500-2000SK
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
Plynove by mali byt lepsie. Osobne odporucam Kayaby, ale kedze sa nedaju zohnat tak neviem. Ja som kupil klasiku od Monroe. Lebo ani Sensa Trac sa nedali zohnat..