predne brzdy

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
vavo
Fiaťák

predne brzdy

Příspěvek od vavo »

poradte prosim, zadekava sa mi predna brzda. T.j, po zabrzdeni valec uz sa nevrati naspat a koleso je stale zabrzdene. Sice sa da rukou otacat ale ide velmi tezko.
Pred cca pol rokom uz som tento problem riesil. Po vymene hadicky a vycisteni brzd. valca vsetko fungovalo uplne normalne. Ale posledny tyzden sa mi problem vratil. Jedna sa len o jedno koleso, druha strana je uplne bezproblemova. Skusal som rozhybat valec bez rozobratia brzd pomocou silneho sroubovaku a islo to celkom lahko, lenze po stlaceni pedalu, zase boli brzdy zaseknute....
Co moze sposobit zaseknutie valca? :twisted:
Palio Weekend, 1.2, 75k - minulost :) => Peugeot 307 1.6
Punto II, 1.2, 44 kW
Reklama

vaclavka
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vaclavka »

Není to zarezlý třmen? Skus ho rozhýbat a promazat.
milis007
Začátečník

Příspěvek od milis007 »

já měl minulý týden ten samý problém. Celé jsem to rozebral, vyměnil obě gumičky, byla tam prasklá prachovka, koupil i nový váleček do třmenu, který byl orezlý a nevracel se, odvzdušnily jsem to a jezdí zase jako fík
hanys
Fiaťák

Příspěvek od hanys »

může to být i prasklá hadička vevnitř.vytvoří chlopeň a pustí kapalinu jen jedním směrem.možná to zní divně,ale už jsem na to dvakrát narazil.
Palio weekend 1,6 16v 100 po smrti
autoholik
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoholik »

tento problem som donedavna riesil na Seicente. viac sa docitas tu:
http://milan.konzum.sk/seicento_rozh%FD ... b%E0zd.php
V poslednych 2 tyzdnoch sa zda, ze som to konecne vyriesil. Netusim,ci som odstranil problem, alebo len obisiel. Vyhodil som dve pridrzovacie pruzinky /pliesky/ a koleso je stale volne. musel som vsak "vytlmit" aj platnicky aj kovove drziaky vyklapacieho strmena. skratka pozri fotky a skus sa inspirovat...
Paradne, modre, krasne Seicento 0.9 ... 150ooo km, 1999/5 :)

http://www.milan.konzum.sk
autoholik
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoholik »

mne zas vymena hadiciek takmer vobec nepomohla a to som tie stare rozrezal, aby som videl, ci tam je nieco "zle" :)
Paradne, modre, krasne Seicento 0.9 ... 150ooo km, 1999/5 :)

http://www.milan.konzum.sk
bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

No a co takhle pilníkem upravit třošíčku plochy na destičkách a na té kleci.Destičky se musí pohybovat volně ,při výměně se vše očistí a za měsíc je všechno rezavý.Já to teda řeším takhle a ještě ty styčné body přejedu tužkou(grafit).Zrovna včera jsem měnil disky plus destičky tak uvidíme.
bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

A ještě poznámku-stará brzdovka má v sobe mikroskopický bordel a vlhkost,už jen výměna by mohla pmoci.
vavo
Fiaťák

Příspěvek od vavo »

takze uz to mam opravene :lol:
stacilo poriadne vycistit tu cast trmenu, po ktorej sa posuvaju platnicky. A samotne platnicky rozhybat sroubovakem.
dakujem za inspiraciu :P
Palio Weekend, 1.2, 75k - minulost :) => Peugeot 307 1.6
Punto II, 1.2, 44 kW
Odpovědět

Zpět na „Palio“