HELP - zvuky v palub.desce

Vybavení a úpravy interiéru, vnitřní doplňky

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot

Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Ako mlati?
Punto MK2 1.2 8V ELX
Reklama

kozel
Fiaťák

Příspěvek od kozel »

me cvrka ventilator na prvni rychlost,neresim dam si hlasiteji radio :lol: ,jo a vzadu taky neco,ale nevim co ( sklo o plech) neco takoveho
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Arrow79 píše:Ako mlati?
Uz jsme to rozebirali v mem vlakne - myslel jsem, ze neco na zadni naprave, ale nic jsem nezjistil, kdyz to bylo rozebrane. Proste i pri uplne minimalni nerovnosti vzadu neco klepe. Zkousel jsem to ruzne proklepavat, hybat, izolovat, ale nic. Jeste chci zajit na test tlumicu, jestli nejsou spatne.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Kurna, skoda ze sme neprebehli na stretku tvoje auto.. lebo ja som mal podobny problem, tiez je o tom tema a vyriesil som to. Tiez som vtedy nic nenasiel, tiez som myslel ze su to tlmice a nakoniec to boli silentbloky na napravnici.
Punto MK2 1.2 8V ELX
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

No ja jsem mel napravu rozebranou a silentbloky se nezdaly spatne..spise zavs tlumicu byl nejaky vytluceny. Zkousel jsem sedacky, oddelat plato, vyndat naradi z rezervy..ale porad tam proste neco busi. Bracha jel i vzadu a poslouchal, ale nebylo mozne poznat, odkud to jde. Vyfuk se takdy nezda volny. Zkusim ten test tlumicu, stejne nevim, v jakem jsou stavu.
Je to pomerne hlasity zvuk, nevypada to na uvolneny kabel nebo tak. A zda se mi, ze kdyz je zima, dela to vice. Ani nezalezi na tom, kolik lidi v aute jede.
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Je to taky tmleny kovovy zvuk? Dost silny? Ak ano, tak to budu silentbloky. Ja ked som ich menil, tie stare vyzerali tiez ako dobre. Fotky by som mozno niekde nasiel, neviem. Ak nie, tak ich mam odlozene, tak fotku urobit mozem. Inak vymena tych silentblokov bola zatial najvacsia svinarina co sme robili svojpomocne. Vybitie toho silentbloku sa este akotak da.. ale dostat tam tie nove je skoro nemozne. Nasunut sa nedaju, nalisovali sme ich napokon za pomoci tyce so zavitom, kopou podloziek (aby sme neznicili ten novy silentblok) a dotahovali sme to maticou... Hovorim, velka skoda, ze sme sa nepreviezli na tvojom aute na stretku, by som ti vedel hned povedat, ci su to tie silentbloky alebo nie.

Btw, mne to buchalo najviac asi na sekoch po cestach, na krizovatkach, kde boli vystate kolaje, a dost intenzivne na rozbitych cestach po mestach :D
Punto MK2 1.2 8V ELX
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Ano, velmi silny zvuk, jakoby kovovy, ale utlumeny..presne jak pises. A dela to na jakekoliv nerovnosti, byt je uplne mala. Jet s tim po meste bez zapnuteho radia je utrpeni :lol: A zkousel jsem s autem "trepat" (skakat po kufru) kdyz stalo na miste a taky se zdalo, ze se ten zvuk ozyva.
Delalo ti to tak, kdyz jsi najel na ten hrbol, tak se to jakoby rozklepalo? Protoze to neni jedna rana, ale jedna dira na ceste = "Buch, buch" :lol: Nevim jak to popsat. Neni to proste bouchnuti, ale takova kratka vibrace.
A nezda se mi, ze by to bylo neco v interieru, protoze na to se mi to zda jako moc velka supa. Ale asi to budou ty silentbloky - to auto ma ted najeto 136k a neco a i tlumice jsou jeste puvodni, jak to tak vypada.
be.smile
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od be.smile »

to jopin: dela mi to taky uz od fungl novyho auta..v servise to radeji slyset nechteli..pry to muze byt spojka..nebo tak cvakaji nejaky pruziny ve spojce co tlumi razy...udajne...ja to neresim..ve velkym mrazu to dela vetsi randal...
Punto Mk2b 1.2 8V classic 2006
Fiat Stilo 1.6 16V 3d
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Anduril: No, moj nazor je to, ze su to tie silentbloky :) Ked som rozhupaval auto, tak to tiez trosku robilo, ale nie velmi. No ja ked som mal tento problem, tak som radsej cez mesto nechodil pokial som nemusel, vonku je to pocut hrozne nahlas ;) :lol: Inak, tie silenbloky sa daju objednat za v pohode cenu... alebo este je moznost kupit napravnicu, ale to je zbytocne.
Punto MK2 1.2 8V ELX
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

No, nevim jestli to budu delat doma, kdyz pises, jak to jde tezko :) Asi to dam znamemu opravari, at to udela..a nemusim se ani starat o dily.
jopin
Začátečník

Dotaz

Příspěvek od jopin »

Ahoj fiaťáci, poraďte mi prosím, zn. Fiat je mé 1. auto. Jelikož mně mnoho lidí od této značky odrazovalo, chtěl bych vědět čeho se mám vyvarovat, případně obávat, abych něco nezanebal. Mám ho necelé 2 roky a dosud jsem spokojen. Díky za odpověď, zdraví všechny Josef.
TV-Punto
Všeználek

Příspěvek od TV-Punto »

Ja mám teda auto od nova a tiež mi to "búcha" na nerovnostiach, skúste v takom prípade chytiť stredový panel pod ručnou, tam je to cítiť a typujem to na nejaké neuchytené lanko brzdy, netuším či je v tom tuneli ale vyzerá to tak,,,

Ďalšia zvláštna vec je divný hluk keď prejdem po vode.... Akoby niečo bzučalo.

FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
havros
Fiaťák

Příspěvek od havros »

Zdravím, dneska se mi za jízdy nějakým záhadným způsobem "porouchalo" topení.. Začalo to tak divně řvát, jako kdybych ve ventilátoru rozsekal kočku :lol:
Tak jsem přidal otáčky topení na maximum a ze všech výdechů začaly lítat kousky šedého molitanu... Teď topení jede, ale vydává zvuk, jako kdyby něco pořád škrtalo o větrák :?
Existuje nějaký způsob jak se tam dostat, aniž bych musel rozebrat celou palubku? :roll:
Admin SE-tuning.cz
Bylo:
Punto 1,1i (55s) r.v. 98, 3dv. hatchback
Nyní:
Hyundai i30 Made in CZ 1,4 80kW, Indigo Blue
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Větrák by měl jít vyndat bokem od spolujezdce.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
havros
Fiaťák

Příspěvek od havros »

No, problém se prozatím vyřešil sám, najednou to v jednu chvíli přestalo..
Ale stejně, jak bokem? :)
Admin SE-tuning.cz
Bylo:
Punto 1,1i (55s) r.v. 98, 3dv. hatchback
Nyní:
Hyundai i30 Made in CZ 1,4 80kW, Indigo Blue
Odpovědět

Zpět na „Punto - interiér“