HELP - PUNTO 55 S problém pri štartovaní

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
simo
Začátečník

HELP - PUNTO 55 S problém pri štartovaní

Příspěvek od simo »

Pozdravujem všetkých Fiaťakov, už 3 rok mám Punto 55 S ročník 98, najzdených má okolo 80 000 km a tohto roku začalo zlostiť a to tak, že som ho pri mraze okolo - 5 C nemohol naštartovať. Odtiahol som ho do servisu, tam ho mechanik prezrel a po chvílke strávenej v teplej dielni naštartovalo a bez problémov jazdilo asi 3 týždne, zima, nezima. Pred vianocami sa situácia zopakovala, motor naskočil a asi po 2 sekundách zhasol a už to nešlo naštartovať. Zase som ho odtiahol do servisu kde mechanik vymenil snímač teploty, ale motor aj napriek tomu nenaskočil. Po noci strávenej v teplej dielni Punto naštartovalo. Tiež mám problém so smerovkami niekedy idú bez problémov, inokedy začnú fungovať až po dlhšej jazde. Môžu tieto veci spolu súvisieť. Vie mi niekto poradiť v čom môže byť chyba. Baterka je Ok a taktiež emisná bola bez problémov. moja adresa: www.1simo@centrum.sk
Reklama

corleone
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od corleone »

Napadá mě jen ukostření.
Punto 55S Mk I
simo
Začátečník

porucha odstránená

Příspěvek od simo »

problém so štartovaním bol odstránený výmenou nefunkčného relátka, tým sa vyriešilo aj štrajkovanie smeroviek, oprava ma vyšla zhruba na 500,- Sk, dúfam, že tak skoro ma nič neprekvapí
Semo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: porucha odstránená

Příspěvek od Semo »

simo píše:problém so štartovaním bol odstránený výmenou nefunkčného relátka, tým sa vyriešilo aj štrajkovanie smeroviek, oprava ma vyšla zhruba na 500,- Sk, dúfam, že tak skoro ma nič neprekvapí
Ktoré relátko si menil? To čo je pod volantom? Ako štrajkovali smerovky?
Obrázek
simo
Začátečník

Příspěvek od simo »

Bol vymenený snímač teploty, od tej chvíle smerovky riadne fungujú. Doposiaľ šli nepravidelne, niekedy sa zapli pri studenom motore raz maximálne dvakrát, inokedy za studena fungovali a až sa motor zahrial tak len s času na čas zablikali, alebo po zahriati šli riadne. Taktiež je motor svižnejší a ide bez zadrhávania.
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

zkus projit temata tady na foru, neco takoveho se tu uz resilo.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
b@fi
Fiaťák

Příspěvek od b@fi »

Pocuj simo .........Neodpovedal si ktore rele ti to vlastne vymenil
..a vymena snimaca teploty coho /chladiacej kvapaliny,vzduchu,motora/ ??? urcite nema vplyv na smerovky !!!
simo
Začátečník

Příspěvek od simo »

To čo som popísal bola len predohra. Pri mraze okolo -20 C, naštartiovalo bez problémov a bez problémov som prešiel asi 2 km. Auto som odparkoval a štgartoval som ho pri teplote -2 C. Vtedy len naskočilo a asi po 5m zhasol motor. Natočiť to už nešlo. Odtihol som ho do servisu a tam sme zistili, že v strenej časti výfuku je voda a je zanesený pri mrazoch za určitých okolností zamrzal. Po výmene výfuku nemám žiaden problém iba občas blbnúce smerovky. Čo robí to ich štrajkovanie som doposiaľ nezistil. Dúfam, že niekto poradí. Díky.
pavolxv
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavolxv »

Aj mne to robi ze niekedy mi prestanu fungovat smerovky a hlavne teraz k
ed je chladnejsie a sichravo proste zapnem smerovku raz dvakrat zablikne a cvakne a prestane potom ked parkrat vypnem a zapnem s packov zas funguju a hlavne som si vsimol ze ked mam uz v kabine prijemne teplo vtedy mi funguju vzdy. Neporadi mi niekto co stym alebo ako tu to bolo vysie co vymenili cidlo tak prestali mat problem so smerovkami. Ze ake cidlo ci relatko treba vymenit respektive opravit.
Modra bodka 1.1 55S - 1998
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“