TUNING - Chip tuning BENZIN
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
TUNING - Chip tuning BENZIN
Pred 3mi rokmi som kupil PUNTO 55,ten co mi ho predaval mi vravel ze to ma cip na zvysenie vykonu motora,mna to vtedy vobec nezaujimalo a tak mi to bolo jedno.Ale teraz ma zacina tuning trocha zaujimat a rad by som vedel ci ho tam naozaj mam a ci vlastne funguje.Som vtom celkom blbi,a ked som sa pytal v servise pri kontrole motora ze ci mi take daco funguje,tak ma odpisal ze oni to nezistuju.
- Reklama
Re: PUNTO cip tuning
Nezjistis...voloda píše:Pred 3mi rokmi som kupil PUNTO 55,ten co mi ho predaval mi vravel ze to ma cip na zvysenie vykonu motora,mna to vtedy vobec nezaujimalo a tak mi to bolo jedno.Ale teraz ma zacina tuning trocha zaujimat a rad by som vedel ci ho tam naozaj mam a ci vlastne funguje.Som vtom celkom blbi,a ked som sa pytal v servise pri kontrole motora ze ci mi take daco funguje,tak ma odpisal ze oni to nezistuju.
Hustokrutost
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Da se to zjistit jeste jinak: dat tam jinou jednotku (pozor na CODE) a zkusit zrychleni. Nejlepe dat trojku, plnej plyn a stopovat, za jak dlouho se zvednou otacky z 2tisic na 4 tisice. Toto udelat tak 3x na zmenseni chyby. A totez udelat s jednotkou druhou... A poznas. No, poznas... Myslim, ze moc rozdil tam nebude. Na tom nahonis max 3-5 koni. Anebo zkusit jit za nekym, kdo to dela, jestli to pozna. Zkus mrknout, jestli poznas, jestli byla jednotka rozdelavana. Vetsinou je treba ji rozdelat a prehrat soft v epromce...
Hustokrutost
Re: PUNTO cip tuning
Napichni ho na diagnostiku a zjistis to hned. Pokud ti ukaze vic koni, nez ma ta tvoje motorizace podle vyrobce mit, tak je to jasny. Druha vec je, ze po precipovani je nutny tankovat benzin s vyssim oktanovym cislem. Pokud stale tankujes N95 a motor je s tim spokojenej, tak to pravdepodobne precipovany nemas.voloda píše:Pred 3mi rokmi som kupil PUNTO 55,ten co mi ho predaval mi vravel ze to ma cip na zvysenie vykonu motora,mna to vtedy vobec nezaujimalo a tak mi to bolo jedno.Ale teraz ma zacina tuning trocha zaujimat a rad by som vedel ci ho tam naozaj mam a ci vlastne funguje.Som vtom celkom blbi,a ked som sa pytal v servise pri kontrole motora ze ci mi take daco funguje,tak ma odpisal ze oni to nezistuju.
No, to je přece z měření na brzdě ....KUFI píše:Ukazuje. Tady je graf Sportingu a na tom kone(PS) i kilowaty videt sou:lacin píše:No pokud vim, diagnostika vykon neukazuje. Nadruhou stranu, pokud se Fiatacka diagnostika s tim nedomluvi, tak je mozna cipla...
Ale jinak to jde naměřit orientačně i čistě diagnostikou při projížďce. Napojíš auto přes OBD kabel k laptopu, vyjedeš s tím někam na rovinu, dáš 2. rychlostní stupeň, zpomališ na něj, až otáčky klesnou cca na 2000. Zapneš funkci měření výkonových charakteristik, dupneš na plynový pedál a jedeš co to dá až do omezovače. Software v laptopu ti pak vyhodnotí všechno možný včetně nakreslení těch charakteristik. Je tam nějaká chyba měření, protože sw počítá se zadanou hmotností vozidla a součinitele Cx. Právě Cx je závislý na rychlosti vozidla - a jak, to bys zjistil jenom v aerodynamickém tunelu ... Nicméně pro orientační měření - třeba aby sis ověřil vliv nějaké úpravy na motoru je to perfektní.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Jindra2 píše:Kde jste si nechali majitelé GT nachipovat auto a co to vyšlo a kolik máte po úpravě koníků?
MIKI-GT píše:nevěřím těm lidem tady v čr.. proto si nechám dovést jednotku z UK.. četl jsem na firmy hrozný hodnocení..ale nevím no..
Jindra2 píše:jednotku , nebo jen švába? Počítám že klasicky to chipnout přes kabel ještě nejde a bude muset se přehodit šváb. co to tam vyjde?
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Re: TUNING - Chip tuning BENZIN
Si sežeň kámoše se stejnym autem, jedte vedle sebe třeba na trojku, nějak si to odstartujte a uvidiš kdo komu ujede:)voloda píše:Pred 3mi rokmi som kupil PUNTO 55,ten co mi ho predaval mi vravel ze to ma cip na zvysenie vykonu motora,mna to vtedy vobec nezaujimalo a tak mi to bolo jedno.Ale teraz ma zacina tuning trocha zaujimat a rad by som vedel ci ho tam naozaj mam a ci vlastne funguje.Som vtom celkom blbi,a ked som sa pytal v servise pri kontrole motora ze ci mi take daco funguje,tak ma odpisal ze oni to nezistuju.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Čipovať tieto objemy bez nejakých vážnejších úprav je totálny nezmysel... ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Co je podle tebe vážnější úprava?? Někdo si chce lehce zvýšit výkon, ale zase nechce dělat takové brutální úpravy, aby mu po 20tis odešel motor.Semo píše:Čipovať tieto objemy bez nejakých vážnejších úprav je totálny nezmysel...
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)