Ako opravujete gumove tlacitko na kluci MK2 ?
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ako opravujete gumove tlacitko na kluci MK2 ?
Zdravim puntakov a vsetkych koho serie pristup vyrobcu fiat k dodavaniu nahradnych dielov. Asi kazdemu po case (5-7 rocne auto) zacne odchadzat gumicka nad tlacitkom na kluci od Punta MK2. Samozrejme tato gumicka sa neda zohnat, aspon co som ja po nej patral. O celom plastovom kryte kluca, ze by sa to vymenilo aj s gumickou uz ani nehovorim. Proste jedine riesenie od fiata je objednat novy kluc aj s elektronikou a nechat si ho naprogamovat na svoje auto. Cena cca 5-6 tisic SKK. Neexistuje aby som tolko dal.
Zhanal som a dlho a nakoniec sa mi podarilo zohnat z ebay za rozumnu cenu (12 libier) taky isty klucik, ale bohuzial tiez uz nieco pamata a gumicka je uz popraskana (vid foto mojho povodneho kluca a kupeneho z ebayu). Vidim to tak na pol roka maximalne ak nie aj menej a odide kompletne.
Nenapada niekoho nejake riesenie? Cim by sa dala ta gumicka nahradit? Nejak to zaliat nejakou gumou ma napada, len neviem ci nieco take existuje (nejaka tekuta guma, ktora vytvrdne).
Uz som rozmyslal aj nechat si namontovat alarm a pouzivat klucik bez centralu a odomykat s dialkovym od alarmu, ale vo firme kde robia u nas montaze pytaju 9!!!! tisic za montaz a nejaky bezny (podla nich alarm vo vybave) alarm. Viem ze by som sa dopatral aj po firmu lacnejsiu, ale alarm az tak nejako nepotrebujem.
Tak co, jak ste na tom vy?
Zhanal som a dlho a nakoniec sa mi podarilo zohnat z ebay za rozumnu cenu (12 libier) taky isty klucik, ale bohuzial tiez uz nieco pamata a gumicka je uz popraskana (vid foto mojho povodneho kluca a kupeneho z ebayu). Vidim to tak na pol roka maximalne ak nie aj menej a odide kompletne.
Nenapada niekoho nejake riesenie? Cim by sa dala ta gumicka nahradit? Nejak to zaliat nejakou gumou ma napada, len neviem ci nieco take existuje (nejaka tekuta guma, ktora vytvrdne).
Uz som rozmyslal aj nechat si namontovat alarm a pouzivat klucik bez centralu a odomykat s dialkovym od alarmu, ale vo firme kde robia u nas montaze pytaju 9!!!! tisic za montaz a nejaky bezny (podla nich alarm vo vybave) alarm. Viem ze by som sa dopatral aj po firmu lacnejsiu, ale alarm az tak nejako nepotrebujem.
Tak co, jak ste na tom vy?
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
- Reklama
-
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Vzkašli se na to a udělej si sklápěčák a hotovo --- tam už se to neprošoupe.
Naposledy upravil(a) FANDAK dne 03 lis 2007, 20:21, celkem upraveno 1 x.
FANDAKUV FIJÁTEK--> STILO MULTIWAGON 1,9 JTD 8v <--115hp r.v.:11/2003
MANŽELKY FIJÁTEK------------->PUNTO I S 1,1 8v <-------------55hp r.v.:04/1996
-
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Jedině mě napadá to oblepit páskou dokola to okýnko kde se to mačká a na ten bod kde je spínač talčíto udělat malinký knoflíček nějaký a celé to potřít silikonem nějakým černým aby to vypadalo dobře,Pak odlepit pásku nechat zatuhnout a je to.
Silikon je furt pružný tak by to snad šlo,takhle bych to udělal.
Silikon je furt pružný tak by to snad šlo,takhle bych to udělal.
mne sa uz vyskituje podobny problem. ale zohnal som si jednocestny alarm a este aj sklapaci kluc. ten vymenim za moj a namontujem alarm niekedy na buduci tyzden.rozmyslal som aj nad odskokmi, ale to by bolo asi na moju elektrotechnicku zrucnost moc.takze to riesim takto. BTW: napad s vyklapacim klucom bol zobrazeny na tomto fore aj s postupom a hned sa mi to zapacilo.
0-100 za 4,7s
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No, lenze ako do vyklapacieho kluca umiestnim elektorniku dialkoveho ovladania? Nechcem si predstavit kolko by s tym bolo roboty a ci by to bolo spolahlive tiez neviem. Mne ide hlavne o ten dialkovy central, uplne mi je jedno ci mam vyklapaci kluc alebo obycajny.FANDAK píše:Vzkašli se na to a udělej si sklápěčák a hotovo --- tam už se to neprošoupe.
BTW ako si to myslel s tym silikonom? Celkom som tomu neporozumel. Co by si oblepil? Ja uz som nad silikonom rozmyslal, len neviem ci by tam sam o sebe drzal. Su aj take silikony, ktore lepia?
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
oprava kluca PUNTO 2
Ahojte. Tak, som tu novy, punto 2 vlastnim asi 2 tyzdne. Tiez som mal problem s klucom, gumicka bola cela popraskana, vlastne uz tam skoro ani nebola. Zacal som trosku spekulovat a oprava sa mi podarila.
Moj navod: z duse z bicykla urob s kancelarskym dierkovacom dva kruzky, ktore po bokoch trosku zrez aby ti sadli na to male tlacitko v kluci. Z tenkeho plastu (ja som pouzil taky, ktory sa dal strihat noznicami na papier) vystrihni taky pasik, ktory ti sadne do toho (vnutorneho) výrezu na tlacitko. Potom s tenuckou izolacnou páskou spoj ten pásik s dvomi kruzkami. a vloz to do kluca. Nakoniec to cele prelep samolepiacou tapetou (nie izolacnou paskou!!) a orez orezavacom po bokoch pri hornej hrane kluca. A mas opravene. Mne to funguje skvele. Oprava sa do 10 Sk.
Foto prikladam, zial nie je moc kvalitne, moj fotak to nezvlada.
http://myabarth.album.cz/ukazkove-album/3693470?win=1
Moj navod: z duse z bicykla urob s kancelarskym dierkovacom dva kruzky, ktore po bokoch trosku zrez aby ti sadli na to male tlacitko v kluci. Z tenkeho plastu (ja som pouzil taky, ktory sa dal strihat noznicami na papier) vystrihni taky pasik, ktory ti sadne do toho (vnutorneho) výrezu na tlacitko. Potom s tenuckou izolacnou páskou spoj ten pásik s dvomi kruzkami. a vloz to do kluca. Nakoniec to cele prelep samolepiacou tapetou (nie izolacnou paskou!!) a orez orezavacom po bokoch pri hornej hrane kluca. A mas opravene. Mne to funguje skvele. Oprava sa do 10 Sk.
Foto prikladam, zial nie je moc kvalitne, moj fotak to nezvlada.
http://myabarth.album.cz/ukazkove-album/3693470?win=1
-
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
To rozdrbaný blep zakrývací páskou po obvodě a přemázni to siloknem černým a je to
Jo a já mám sklápěčák a dal jsem si do něj i tu elektroniku a ten čip imobilizeru taky a faká to naprosto jak kdyby to bylo origo od výrobce.
Jo a já mám sklápěčák a dal jsem si do něj i tu elektroniku a ten čip imobilizeru taky a faká to naprosto jak kdyby to bylo origo od výrobce.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ako opravujete gumove tlacitko na kluci MK2 ?
Zdravim! Ak mate niekto zle tlacitko, tak na ebay sa da objednat kluc (teraz som ho dostal), resp. teda ta plastova krabicka aj s tlacitkom aj s nevyrezanym klucom. Je to relativne lacne - stalo ma to 10.50 GBP vratane postovneho. Kvalita je OK - takmer ako original, len ho treba nechat vybrusit v klucovej sluzbe - ale bacha na nekvalitnych majstrov - mne ho ten blb pokazil, zabrusil mi do jedneho zuba a klucom sa da otvarat len po zasunuti jednou stranou (kluc aj zuby na nom su symetricke - je jedno ako ho clovek vlozi do zamku, ale moj pokazeny na jednej strane nejde otocit) Este treba opatrne vybrat tu malu kapsulu z povodneho kluca a vlozit ju do priestoru v novom kluci aby fungoval imobilizer - bacha aby ste to nezlomili tu kapsulu!!
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-UNCUT-1-BUTTO ... 4a9fda7261" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-UNCUT-1-BUTTO ... 4a9fda7261" onclick="window.open(this.href);return false;
no mě se ošoupal ten mikrospínač, tak jsem to vyřešil vložením malé ložiskové kuličky a zalepením modrým silikonem,přes který to mačkám. drželo a fungovalo to asi 3/roku, jenže ted už se ten mikrospínač rozsypal(ještě občas funguje), takže čekám až ho kámoš sežene nový a přepájí ho
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No, ja som asi rok stlacal ten mikrospinac nechtom, lebo som mal to gumove tlacitko rosypane a ten mikrospinac ma tiez gumove mikro tlacitko a to som tym nechtom dost ponicil, ale nastastie este stale spina a teraz s tym novym klucom z ebaya to funguje celkom fajn. A da sa taky mikrospinac zohnat? Videl som nejake podobne kedysi, ale mali dost nizky zdvih a velmi lahucko sa stlacali, neviem ci by sa to potom velmi lahko nahodne nestlacali aj vo vrecku - potencialne nechcene odomknutie auta.
nemusis to objednavat, v kazdej lepsej klucovej sluzbe ti to spravia ... je to sice drahsie ale da sa este
Alfa Romeo 147 1.9 JTD r.v.2004
EX: Fiat Punto mk1 1.1 ED (Economical Drive) r.v.1995
EX: Fiat Punto mk1 1.1 ED (Economical Drive) r.v.1995
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
V kazdej lepsej klucovej sluzbe spravia co? Tlacitko?