1.9 JTD - jakou naftu tankovat?
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
- Reklama
-
- Fiaťák
s naftou nevim, mam benzina
ale rozdil mezi znackami (benzina, OM, shell...) a temi ostatnimi je nekdy znat
nekdy az moc
a co mame vypozorovano, tak to co usetris na palivu tim, ze cena je mensi, to tam stejne nalejes, protoze to pak zere o neco vice, kdyz to jede na "neznackovy" benzin
bohuzel s benzinem Makro, tesco, hypernova atd... mam jen spatnou zkusenost
do stare skodovky mozna, ale do novejsiho auta bych to nenalil
nekdy az moc
a co mame vypozorovano, tak to co usetris na palivu tim, ze cena je mensi, to tam stejne nalejes, protoze to pak zere o neco vice, kdyz to jede na "neznackovy" benzin
V létě tankuji i u Tesca, ale v zimě zásadně jen u Shellu. Většinou extra diesel a sem tam V-power. Jednou v zimě se mně totiž rozsvítila kontrolka vstřiku a po pokusech s aditivy jsem jednou načerpal u Shellu a bylo po problému. Těch cca 15 Kč rozdílu na 100 km se dá zkousnout. Co bych pro svého miláčka neudělal, že? Taky si radši někdy připlatím za pořádnej steak, než abych se odbyl roštěnkou.
Multipla JTD 105
tankuju zasadne na makru a mam jenom pozitivni zkusenost. Neverim ze by pro firemni partnery davali nejakou hruzu.Dodo-multipla píše:s naftou nevim, mam benzina
nekdy az moc
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,kvalita nafty co do cetanového čísla bývá vyrovnaná, horší je to s ostatními příměsemi (klidně tomu říkejme "bordel") včetně vody. Problémem taky je, že nafta stáčená u nás je relativně "suchá" (má horší mazací schopnosti) a potom trpí čerpadlo a vstřiky - řešení je přimazávat naftu (nejlépe olejem M2T). Bionafta taky není vůbec problém, jen rozhodně nedoporučuji střídat ropa/bio - vytváří se sraženiny a ucpou co se dá. Co s našimi miláčky udělá "nuceně" namíchaná nafta se uvidí...
MULTIPLA 1,9 JTD 110/81kW, 2001
Ahojte řešiči,pokud mám naftu za 18,-tak to neřeším /rozumnej zdroj/jinak tankuju ŠEL,OMFAU a v zimě přidávám aditiva a nemám problém,osobně si myslím že je nejlepší střídat pumpy a V-power to je k smíchu ,dobrej reklamní trik,ale když to někomu dělá dobře vyhazovat prachy tak nic proti K
Kubas
r.v.2000 294 000km MLOK/multipla/prodáno
r.v.2005 53 300km Fiat Idea červená
r.v.2006 160 000km Multipla ll /mlok podruhé/
r.v.2008 13800km SUZUKI SV 650
r.v.2000 294 000km MLOK/multipla/prodáno
r.v.2005 53 300km Fiat Idea červená
r.v.2006 160 000km Multipla ll /mlok podruhé/
r.v.2008 13800km SUZUKI SV 650
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Naftu + aditiva
Trošku jsem hledal na netu a zjistil jsem, že opravdu obchodní řetezce typu Tesco, Globus, Hypernova atd. nabízí kvalitní naftu, podle norem. Problém je v tom, že je "suchá" - bez aditiva. Takže ideální je přidat aditivum a nemuset tak brát drahou naftu, která ho obsahuje (Shell V power, TOP Q Benzina, ...)
Dál jsem hledal, který aditivum použít, aby splňovalo zvýšení cetanového čísla, zlepšení mazivosti, ochrana proti korozi a potlačení mazivosti. To všechno aby bylo levné a vyplatilo se kombinovat např. s tankováním "suché" nafty u obch. řetezce.
Poměrem cena / kvalita mi vyšlo VIF Super Diesel Aditiv
test : http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf
... takže moje volba bude nafta Tesco + VIF Super Diesel Aditiv
Dál jsem hledal, který aditivum použít, aby splňovalo zvýšení cetanového čísla, zlepšení mazivosti, ochrana proti korozi a potlačení mazivosti. To všechno aby bylo levné a vyplatilo se kombinovat např. s tankováním "suché" nafty u obch. řetezce.
Poměrem cena / kvalita mi vyšlo VIF Super Diesel Aditiv
test : http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf
... takže moje volba bude nafta Tesco + VIF Super Diesel Aditiv
Kubanec píše:... dobrej reklamní trik,ale když to někomu dělá dobře vyhazovat prachy tak nic proti K
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím-jen pro oživení diskuze-jukněte na http://www.spedition-24.com/nafta.html Králíci
Kde se ti podarilo koupit? U naa ve Zline to nikde nemaji. Vyrobce je sice "za rohem" ale neda se to koupit primo u nej.Kačátko píše:Tak jsem koupil VIF SUPER DIESEL ADITIV zimní a jsem moooc natěšený a zvědav. Kupuji odjakživa do motorového oleje Militec a musím říct, že je super. Troufám si tvrdit, že mi ztišil na Corse chod motoru a motor neměl vůbec žádné potíže ani náznaček. Teď zkusím na našem novém Kačátku Multince
Napsal jsem dotaz, kde to se to dá u nás v Ostravě sehnat, či mohu-li to objednat přímo u nich na www.vif.cz a odepsali mi prodejnu 0,75l 166.-. Pokud budeš mít problémy mohu dobírkou poslat.
Nafta z obchodních řetězců je stejná jako od Shellu, liší se jen cenou. Od neznačkových čerpaček je nebezpečí koupě ložiskových olejů smíchaných s technickým benzínem a pod. To se dá poznat nalitím do průhledné nádoby, nafta je pak podstatně tmavšího zabarvení a je kalná, než ta legální přímo z rafinérie.
Nevím, ale podle mne kdo kupuje kvůli 30.- - 100.- takoví shity, je tůůůůt první kategorie. Raději autíčku dopřeju kvalitu a v konečném důskedku nebudu platit za opravy turba dřív než je třeba apod....
Mě autí živí, jestli je to někdo kdo vyjede jednou za rok tzv. čepičkář, chatař a další pohromy za volantem, tak se ani nedivím...
Mě autí živí, jestli je to někdo kdo vyjede jednou za rok tzv. čepičkář, chatař a další pohromy za volantem, tak se ani nedivím...