Ahojky.
V kupní smlouvě by mělo být uvedeno, podle jakého zákoníku je uzavřena. Pokud podle Občanského, bylo by to fajn. Konkrétně jsou ze zákona povinni odpovídat za škody, které mělo vozidlo prokazatelně v době prodeje. (dobrý je alspoň nezávislý svědek). Mohl jste odstoupit od smlouvy a trvat na vrácení peněz, případně se dohodnout s bazarem na odstranění závad, snížení kupní ceny atd.... Je to tam poměrně dobře popsané.
Řešila jsem něco podobného, ne tak rozsáhlého jako Vy.
Při zkušební jízdě nám auto zdechlo, musela se odpojit baterka, aby šlo znovu nastartovat. A protože jsme Mulťu opravdu moc chtěli, dohodli jsme se s bazarem, že případnou zjištěnou vadu nám buď odstraní, nebo proplatí. Koupili jsme a po ujetých 15 km jsme stáli zase. Nakonec to bylo nějaké čidlo - cena 3.800,- s účtenkou jsem přijela a proplatili....
Kupní smlouva nesmí být v rozporu se zákonem... pokud tam napíšou cokoli, co by se jim hodilo, zákon je zákon. Pokud je smlouva napsaná za nápadně nevýhodných podmínek atd. vše je napadnutelné....
My jsme měli jen nesmyslnou A4, málem ani č. motoru atd. , ani neměli podepsanou zprostředkovatelskou smlouvu. Co jsem mohla jsem tam přeškrkla, aktuální info o stavu vozidla dopsala rukou. Nenechte se...
Kamarádi se nám smáli, že kupujeme auto které nejede, navíc v motoru samej rezavej šroubek - jak kdyby přez Mulťu přešla velká voda... ale dobře že ji máme... tak jako Vy všcihni ostatní, že?! Koupili bychom si ji i v krabici a podle návodu postavili, smlouva ne-smlouva