Pod autem v úrovni sedačky spolujezdce mám krabičku s výfukem, dlouho jsem přemejšlel k čemu to je a ze starých diskuzí zjistil, že jde zřejmě o subj.
Na jakým principu to funguje? Je nutná nějaká údržba? Dálkový ovladač 0-1 nemám, jde to zapnout jiným způsobem? (případně sehnat nějaký starší ovladač)
Nezávislé topení?
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
- Reklama
-
- Začátečník
Bufik
Nezávislé topení to samozřejmě je.Jestli je to z fabriky nebo domontáž nevím.Z fotky není jednoznačné jestli jde o teplovodní - zahřívá chladící kapalinu a ta přes výdechy topí, nebo teplovzdušné - jsou udělány vlastní prostupy pro vzduch do kabiny.Já bych se spíš podle tvaru krabice přikláněl k teplovodnímu...Být tebou zkusil bych najít výrobní štítek přímo na topení (webasto,ebberspracher,breeze,brano,trumatic...) a kontaktoval s prosbou o "rozchození" příslušné zastoupení.
Topení jako takové lze ovládat jak způsoben 0-1, tak například pomocí programovacích hodin nebo dálkového ovládání.
Pokud jezdíš na hory nebo ti auto stojí v zimě venku je ti šikovná věc.Sám bych ji bral...
Topení jako takové lze ovládat jak způsoben 0-1, tak například pomocí programovacích hodin nebo dálkového ovládání.
Pokud jezdíš na hory nebo ti auto stojí v zimě venku je ti šikovná věc.Sám bych ji bral...
vivat MULINA !!
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Topení?
Ahoj, já to pod autem mám a u mě se jedná o "přítop" Webasto. Dokonce mám pod kapotou na blatníku u spolujezdce nalepen štítek s typem. Přítop znamená, že to pouze přitápí. Má to vlastní čidla a když je kolem nuly a míň, tak to po nastartování sepne a pomáhá to ohřát vodu, Až se motor ohřeje, tak to zase samo vypne. Nemůže to běžet samostatně, protože to nemá vlastní vodní pumpu. Ta i se spínacími hodinami stojí něco přes 10000. Pokud bys to chtěl předělat na DO, tak si připrav tak zhruba dvacku... Doufám, že jsem ti pomohl
nezavisle kurenie
pravda ako pisete, bol som v servise webasta v ziline a tam mi povedali to co je tu napisane... je to len na prikurovanie, keby som to chcel prerobit na nezavisle kurenie tak ma to vyjde cca 12000.- slovenskych dukatov... a to len so spinacimi hodinami v kabine, s dialkovym ovladanim okolo 20000.- ale rozmyslam ze zainvestujem, studene starty v zime nie su bohvieco pre motor (parkujem vonku) a vyhriate auticko pred jazdou je uplny luxus + nemusim oskrabavat okna...
Multipla 11/99 1,9 JTD 77 kW
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: nezavisle kurenie
Levnější varianta je koupit alarm, který má i dálkové startování, takže máš teplo v autě taky. Cena je cca kolem 5000...petko95 píše:pravda ako pisete, bol som v servise webasta v ziline a tam mi povedali to co je tu napisane... je to len na prikurovanie, keby som to chcel prerobit na nezavisle kurenie tak ma to vyjde cca 12000.- slovenskych dukatov... a to len so spinacimi hodinami v kabine, s dialkovym ovladanim okolo 20000.- ale rozmyslam ze zainvestujem, studene starty v zime nie su bohvieco pre motor (parkujem vonku) a vyhriate auticko pred jazdou je uplny luxus + nemusim oskrabavat okna...
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele: