dobíjení
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
dobíjení
Opět problém s dobíjením : prosím o Vaše zkušenosti.První závada (svítí kontrolka dobíjení) - odstraněna v odborném (ne Fiat) autoelektroservisu výměnou regulátoru (zřejmě součást alternátoru? - jsem laik).Po cca týdnu (asi 400km) totéž,v reklamačním řízení bez problémů opět výměna regulátoru.Po cca dalších 500 km opět kontrolka - technik už nevěří na opakované závady regulátoru,ale příčinu ničení regulátorů už několik dní nemůže objevit a chce mi vyměnit celý alternátor! Je nějaká jiná možnost? děkuju.mdk.
mdkrat
- Reklama
Zdar,
mně se stalo totéž,vyměněný regulátor a za týden (450 km najeto) znovu problikávala kontrolka dobijení.
Kromě regulátoru byly spatné i stírací proužky.Takže to ten regulátor znovu odbouchlo.ALe jestli mel ten altík venku,tak by to musel videt,i když mně taky tvrdil ze ho mel venku a pak se ukazalo,ze regulator vyměnoval na aute.Pak to samozřejmě nemuze videt a tohle se stane.
Zkusil jsem tedy značkový servis Bosch a bylo po problému.
Ten servis je kousek od Kladna,kdyby nahodou to bylo pro tebe blizko.
Jo a nebylo to drahý,i s praci do 4000 Kč.
mně se stalo totéž,vyměněný regulátor a za týden (450 km najeto) znovu problikávala kontrolka dobijení.
Kromě regulátoru byly spatné i stírací proužky.Takže to ten regulátor znovu odbouchlo.ALe jestli mel ten altík venku,tak by to musel videt,i když mně taky tvrdil ze ho mel venku a pak se ukazalo,ze regulator vyměnoval na aute.Pak to samozřejmě nemuze videt a tohle se stane.
Zkusil jsem tedy značkový servis Bosch a bylo po problému.
Ten servis je kousek od Kladna,kdyby nahodou to bylo pro tebe blizko.
Jo a nebylo to drahý,i s praci do 4000 Kč.
dobíjení
všechny připomínky jsem dal mechanikovi přečíst,alternátor kompletně rozebral,proměřil,stírací kroužky vyměnil ,ačkoliv se mu zdály dobré,regulátor opět vyměnil,všechny sdílené elektrické okruhy proměřil,vše dal zpět,dobíjení funguje - jen je z toho rozpačitej,protože si není vědom žádné zřetelné příčiny a nedokáže tedy zaručit,že se zase nerozsvítí kontrolka dobíjení...........nicméně za to všechno popsané si naúčtoval 800,- Kč.To jde.
mdk
mdk
mdkrat
když jsme u těch alternátorů - loni mi začal blbnout - když se ochladilo pod 5°C po nastartování svítila kontrolka dobíjení (a nedobíjelo to) a po cca 5minutách jízdy(otáčky nemají vliv) nejdříve občas zhasínala až postupně zhasla zcela.Čím déle auto stálo a čím větší byla zima,tím déle trvalo než auto začlo dobíjet.Dal jsem to k automechanikovi ten něco u alternátoru "proletoval" a bylo po problému.Ouha,letos se problém(s příchodem podzimu) objevil znovu - znovu "to" proletoval ale tentokrát to nepomohlo.Řikal,že bude muset alternátor vyndat,což prý kvůli špatnému přístupu znamená vyndat poloosu.Docela mě to děsí,neznáte někdo nějaké jednodušší řešení?... JTD 105k
alternátor
elktrikář mi taky altenátor musel vyndat,vím ale jistě, že to sice bylo malinko složitější,ale bez demontáže poloosy
mdkrat