snimac na motore

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
vavo
Fiaťák

snimac na motore

Příspěvek od vavo »

poradte, prosim. Na lavom boku motoru (zo strany baterky -> vid sipku), niekde v priestore pod krytom ventilov je umiestneny 2-pin snimac. Po odpojeni konektoru svieti kontrolka vstriekovania, ale motor ide. Co to je za snimac? Obrázek
Palio Weekend, 1.2, 75k - minulost :) => Peugeot 307 1.6
Punto II, 1.2, 44 kW
Reklama

bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

tak si plácnu -dvoupin-to by mohla být teplota a neeboo-třeba čidlo klepání motoru-ale felcka to měla na bloku. když motor jede po odpojení dál tak mě nic jinýho nenapadá.
vavo
Fiaťák

Příspěvek od vavo »

bigben.m píše:tak si plácnu -dvoupin-to by mohla být teplota a neeboo-třeba čidlo klepání motoru-ale felcka to měla na bloku. když motor jede po odpojení dál tak mě nic jinýho nenapadá.
proste ked som kupoval auticko, svietila kontrolka vstriekovania ale behalo to bez problemov.
Neskor som nasiel rozpojeny konektor a po zapojeni kontrolka zhasla. Len som chcel vediet co to vlastne bolo za snimac :wink:
Punto II, 1.2, 44 kW
bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

třeba někdo ví -počkáme :wink:
lolo26
Fiaťák

Příspěvek od lolo26 »

je to snímač teploty chladiacej kvapaliny. riadiaca jednotka z neho vyhodnocuje teplotu motora
vavo
Fiaťák

Příspěvek od vavo »

ok, dik :lol:
Punto II, 1.2, 44 kW
dedo.miki
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Tak som mal pravdu s tým snímačm? Ja som len nevedel kde presne ha máš ,ja musím stáť u auta aby som vedel kde je ,lebo ja robím všetky typy áut a ta sa nedá pamätať na každy typ caž tak presne.Hlavne ,že si to našiel.
horstfuchs
Začátečník

Příspěvek od horstfuchs »

Prosím o radu, jelikož mi auto za studeného motoru nenastartuje bez přidání plynu, za tepla bez problémů, tak bych chtěl zkusit vyměnit teplotní čidlo, ale zatím jsem ho nenašel. Nevíte jak ho vymontovat?Jako náhradní díl mají těchto čidel dva druhy, tak se na něj chci nejdříve podívat.Na levé straně motoru někde pod plnícím hrdlem pro olej je nějaké čidlo jednopinové asi tlakové,ale po jeho odpojení mi na palubce přestane ukazovat stav teploty chlad. kap. což nechápu. Díky za každý postřeh.
bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

Mám teda disela , ale mám čidlo v hlavě-motoru-a další na termostatu-dvě odporový a dvě snad jen bimetal-dodnes nevím přesně jak fungují.Teď je otázka kam který vede.
vavo
Fiaťák

Příspěvek od vavo »

horstfuchs píše:Na levé straně motoru někde pod plnícím hrdlem pro olej je nějaké čidlo jednopinové asi tlakové,ale po jeho odpojení mi na palubce přestane ukazovat stav teploty chlad. kap. což nechápu.
vacsinou odporove cidlo na pristrojovku aj byva jednopinove. V zavislosti na teplote kvapaliny sa meni odpor.
Punto II, 1.2, 44 kW
Odpovědět

Zpět na „Palio“