snimac na motore
Moderátor: peta.smolik
snimac na motore
poradte, prosim. Na lavom boku motoru (zo strany baterky -> vid sipku), niekde v priestore pod krytom ventilov je umiestneny 2-pin snimac. Po odpojeni konektoru svieti kontrolka vstriekovania, ale motor ide. Co to je za snimac?
Palio Weekend, 1.2, 75k - minulost :) => Peugeot 307 1.6
Punto II, 1.2, 44 kW
Punto II, 1.2, 44 kW
- Reklama
proste ked som kupoval auticko, svietila kontrolka vstriekovania ale behalo to bez problemov.bigben.m píše:tak si plácnu -dvoupin-to by mohla být teplota a neeboo-třeba čidlo klepání motoru-ale felcka to měla na bloku. když motor jede po odpojení dál tak mě nic jinýho nenapadá.
Neskor som nasiel rozpojeny konektor a po zapojeni kontrolka zhasla. Len som chcel vediet co to vlastne bolo za snimac
Punto II, 1.2, 44 kW
Punto II, 1.2, 44 kW
-
- Začátečník
Prosím o radu, jelikož mi auto za studeného motoru nenastartuje bez přidání plynu, za tepla bez problémů, tak bych chtěl zkusit vyměnit teplotní čidlo, ale zatím jsem ho nenašel. Nevíte jak ho vymontovat?Jako náhradní díl mají těchto čidel dva druhy, tak se na něj chci nejdříve podívat.Na levé straně motoru někde pod plnícím hrdlem pro olej je nějaké čidlo jednopinové asi tlakové,ale po jeho odpojení mi na palubce přestane ukazovat stav teploty chlad. kap. což nechápu. Díky za každý postřeh.
vacsinou odporove cidlo na pristrojovku aj byva jednopinove. V zavislosti na teplote kvapaliny sa meni odpor.horstfuchs píše:Na levé straně motoru někde pod plnícím hrdlem pro olej je nějaké čidlo jednopinové asi tlakové,ale po jeho odpojení mi na palubce přestane ukazovat stav teploty chlad. kap. což nechápu.
Punto II, 1.2, 44 kW
Punto II, 1.2, 44 kW