6speed
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
No podla mna ak ti ide lahko, tak tam olej maspalo.c píše:možno mi poradíťe, zdá sa mi, že radenie ide nejak ľahko a hlasnejšie, je možné, že mi s prevodovky vytiekol olej? ale kadiaľ? kde sa dá skontrolovať stav oleja v prevodovke?
Nerob vobec nic. Nepomozes tomu aj tak. Jazdim na fabiach casto (mame ich v praci) a tie prevodovky sa nedaju s puntackymi porovnat, proste fabia ma co sa komfortu radenia tyka super prevodovku. Jedine co sa mi na fabiackom radeni nepaci je ta spiatocka, ze sa musi paka stlacat - je to podla mna nemotorne.Arrow79 píše:Mno mne ide radenie rychlosti dost tazko.. dnes som prebehol fabiu, tie rychlosti tam viacmenej idu same.. co na punte musim vynalozit o dost vacsiu silu..Takze co poradite? Skontrolovat olej v prevodovke? Namazat tiahla od paky k prevodovke (toto pomohlo v lete - ale nie na dlho), vymenit celu kulisu riadiacej paky (vyzera, ze uz to ma zasebou).
No u mne je to zase tak, že když zapnu klimu, tak mi to řazení trochu zatuhne a také páka zůstává více vlevo a pak trojka jde hůře. No a když pak jedu 1x-2x bez klimy, tak je to zase OK. Tak budu muset prohlédnout lanovody. Není to vůbec řadící pákou , ale těmi lanovody.proch píše:Zdravím, mě jde řazení zatím dobře, kvalty tam jdou v pohodě...OVŠEM když se auto zahřeje, po nějakých 10-20 km, stane se, že se řadící páka nevrací do středu kulisy. Zůstává vlevo, takže tam potom lovím...Hlavně ze dvojky na trojku. Už sem tam párkrát narval i jedničku. Dělá to jenom když je to zahřátý, studený se vrací páka uplně normálně. Zatím jsem to nějak nerozebíral, sundal jsem jenom ten hadr co je na páce a do kulisy jsem nastříkal nějakej mazací sprej, ale zdá se, že to nepomohlo. Už jste to někdo řešil? Díky za reakce.
Podařilo se nějak vyřešit ? Mám přesně ty samé symptomy, řadit jde dobře, ale nevrací se do neutrální polohy. Taktéž se mi zdá, že za větší teploty - i okolní to jde hůře. Kulisu jsem promazal i zespodu, lanovody se zdají promazané a OK. Nedělá to ta samotná kulisa ? Je v ní nějaká pružina nebo ten "neutrál" -střední polohu - kulisy dělají nějaké pružiny na mechanismu řazení v převodovce ??proch píše:Zdravím, mě jde řazení zatím dobře, kvalty tam jdou v pohodě...OVŠEM když se auto zahřeje, po nějakých 10-20 km, stane se, že se řadící páka nevrací do středu kulisy. Zůstává vlevo, takže tam potom lovím...Hlavně ze dvojky na trojku. Už sem tam párkrát narval i jedničku. Dělá to jenom když je to zahřátý, studený se vrací páka uplně normálně. Zatím jsem to nějak nerozebíral, sundal jsem jenom ten hadr co je na páce a do kulisy jsem nastříkal nějakej mazací sprej, ale zdá se, že to nepomohlo. Už jste to někdo řešil? Díky za reakce.
SpiritWolker píše:Dakujem za info.
A pokud szale ide tažko radit a nvraca paku tak za to mozu aj lanovody,
tu je postup ako ich trochu očistot a namazat aby šlo radenie lachšie, alebo kupit nove
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... =15#p86045"
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |