Pozdravujem,
Nemáte niekto skúsenost s prestavbou tohto motora na LPG? Je to vhodne, bez problémov?
Dakujem.
T-jet, prestavba na LPG
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: T-jet, prestavba na LPG
Já osobně bych to nedělal. Ty ušetřené peníze za palivo stejně vynaložíš později do řešení problémů. Ale ber to čistě jen jako můj názor.
Napsal bych tu jednu konkrétní zkušenost s LPG,ale raději se rozepisovat nebudu,bylo by to na dýl. Možná bych to napsal stručně velmi zkráceně:
Když to v tom autě náhodou funguje tak je to paráda,ale jakmile se něco začne srát tak jsou ušetřené peníze fuč.
Dost se to tu řešilo ohledně LPG,myslím,že zrovna u Brava2 tak pohledej v tématech
Napsal bych tu jednu konkrétní zkušenost s LPG,ale raději se rozepisovat nebudu,bylo by to na dýl. Možná bych to napsal stručně velmi zkráceně:
Když to v tom autě náhodou funguje tak je to paráda,ale jakmile se něco začne srát tak jsou ušetřené peníze fuč.
Dost se to tu řešilo ohledně LPG,myslím,že zrovna u Brava2 tak pohledej v tématech
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Myslim ze se to tady na foru resilo ze lidi meli i s original LPG veliky problemy. Asi na to Tipo neni uplne vhodny.
Fiat Tipo SW 1.4 T-Jet Italia Extra
zdravím. Mám LPG variantu od výroby a žádné problémy jsem zatím neřešil.2 roky, 25 000km, spotřeba 8,3L/100km LPG ...akorát při koupi mi tvrdili, že je 1/3 motoru úplně jiná(oproti klasické 1,4 T-Jet). studené starty vyřešeny kvalitním benzinem Schell Racing. Auto zakoupeno 2.června 2018
Fiat Tipo kombi 1,4 T-Jet LPG r.v 2018
Ahoj, já mam také 2018 najeto 57 tis a spotřebu kolem 10, méně než 9,5 sem na plyn nikdy neměl asi máš jiný styl jízdy
Fiat Tipo Kombi 1.4 T-Jet LPG 2018
Ciao, osobně bych se toho nebál. Poraď se s dobrým plynařem a dle mého názoru T-Jet na přestavbu vhodný je. Nepřímý vstřik, hydroštely, ventilová sedla taky nebudou z másla a v Itálii jezdí těchto agregátů i v Alfách na LPG moc. Takže bych tam fouknul nějaký kvalitní italský systém. Sám mám tovární verzi a dle dostupných info se tahle auta přestavovala ve Varese. Je tam systém Landi Renzo, dvě řídící jednotky, upravená makovice a tím to podle mne hasne. Sám mám za cca rok a půl najeto 50 tisíc km, spotřeba mezi 8 a 9 litry LPG a zatím bez sebemenšího problému. Plyn výhradně u Tomegas (filtr byl fakt čistý) a benzín 100 Verva, toho moc nepotřebuju. Jednou za měsíc ho protáhnu kousek po dálnici na "modráka" a toť vše. Na LPG navíc neplatím silniční daň a o uspořených nákladech na km nemluvě. A motor je na plyn znatelně tišší.
Ahoj, prosím o radu/informaci. Jak je to se servisem továrního LPG (Landi Renzo myslím) a revizemi ve vztahu k STK? Díky