Ahoj,
mam nasledujici problem: Z niceho nic zacal byt problem pri studenem startu. Tocim, tocim a sem tam to blafne na jednu otocku a chcipne. Musim tocit tak 5-8x, nez se to chytne. Nicmene i potom po pridani plynu to nechce jit do otacek, takze mi to jeste zase 3-5x chcipne, nez se mi povede to vytocit vys. Rozjezd potom musim delat s vetsim plynem. Ujedu 100-200 metru a je to ok, evidentne, jak se motor zahreje. Staci pote nechat dve hodiny vychladnout a je to opet stejne.
Motor po zahrati jede perfekt, nicmene v poslednich dnech jsem si vsiml, ze trochu probrblava na volnobeh, sem tam se rozkmita rucicca cca o 100 ot/min smerem dolu a zpet (pocitam, ze volnobeh je na 800-900 ot).
Mam Fiorino 2008, najeto malo, svicky nove, olej taky a pravidelne, filtry jakbysmet. Je to benzin 1.4i 54kW s pridelanym LPG, kde se po predelavce najelo cca 40 tisic a vse slapalo jak ma.
Diagnostika zadnou chybovost neukazuje.
Tusim, ze to u techto motoru byva asi caste, protoze jsem videl jedno stejne auto v bazaru a melo servisku - dle zaznamu tam "nestabilni otacky pri volnobehu" resili asi 10x. Evidentne pokus-omyl tak dlouho, dokud to zakaznik nevzdal.
Napada Vas neco? Diky za jakykoliv tip, nechce se mi to strkat do servisu hned.
Za studena musim tocit nekolikrat, nez se chytne
Moderátoři: peta.smolik, Katy
- Reklama
Re: Za studena musim tocit nekolikrat, nez se chytne
Tlak paliva, čidlo teploty, snímač polohy kliky...
-
- Zkušenej Fiaťák
blbe serizeny lpg ktery rozjebe adaptace ecu motoru. prestan pouzivat lpg a pokud problem zmizi, si doma
LPG na to nema zadny vliv. Odzkouseno i s odpojenym LPG.
Podařilo se Vám problém vyřešit? Kolega z práce má stejný motor a stejný problém.
Dobrý den,
ano, už je to vyřešeno.
Použil jsem metodu "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...". Přesně řečeno, jezdil jsem s tím ještě cca měsíc až do chvíle, kdy už to definitivně vypovědělo službu a po nekonečném startování to vždy jen provedlo mikrocuknutí a víc nic. Skončilo to odtahem a nakonec řešení bylo strašně jednoduché.
Vyměnil jsem jen palivové čerpadlo a auto od té doby jezdí a chytá dokonale.
ano, už je to vyřešeno.
Použil jsem metodu "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...". Přesně řečeno, jezdil jsem s tím ještě cca měsíc až do chvíle, kdy už to definitivně vypovědělo službu a po nekonečném startování to vždy jen provedlo mikrocuknutí a víc nic. Skončilo to odtahem a nakonec řešení bylo strašně jednoduché.
Vyměnil jsem jen palivové čerpadlo a auto od té doby jezdí a chytá dokonale.