Něco jsem ohledně topení,co netopí a ohřevu vodního chlazení u zmíněnýho auta tady už přečetl,ale s žádným výsledkem.
At jedu autem chvíli nebo delší trasu,v létě nebo zimě,prostě přenos tepla z motoru do vody se někde zadrhává.
Ručičku teploměru jsem schopný dostat kolmo vzhůru na budíku,cca půlka stupnice.NIKDY se s teplotou nemůžu dostat blíž k červenýmu pásmu a to bez ohledu,zda je venku horko či zima,jedu delší,kolem 60km trasu,nebo jen krátkou nějakých 10 km.Bez ohledu na to,jestli je venku +30C nebo -5C.
Na podzim vloni jsem měnil termostat,v domění,že se vodní okruh víc zahřeje a bude to líp topit a podobně.Zkušebně nainstalovaný i přídavný termostat do silný hadice,podle návodu tady a žádný výsledek.
Kde hledat problém?
Voda nikde neubývá,ani nevzlíná,vodní pumpa relativně v pohodě,měněná cca 2 roky zpátky.Za nějakých 7 let,co Stilo mam,se ručička teploměru,při různě dlouhých a někdy obtížnějších cestách,nikdy nepohnula z kolmého umístění na teploměru a ani jsem neslyšel,že by sepnul větrák chlazení chladiče.
Zkoušel jsem najít a sehnat schéma zapojení chladícího okruhu,docela adrenalin

Poradí někdo?