Zadní náprava a alternátor
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Zadní náprava a alternátor
Čus všichni, taxem si ju koupil je to super kára jsem z ní nadšený. Ale má to pár háčků. Potřeboval bych vytáhnout alternátor ale nevím jak? Nemá někdo nějaký návod. Dále zřejmě musím oravit zadní nápravu dost to v ní bouchá. A potřeboval bych taky nějaké microfishe na toto. Poradí mi někdo prosím.
Díky moc
Saki
Díky moc
Saki
- Reklama
Čůs new majiteli,mám pro Tebe bohužel špatnou zprávu,ikdyž chceš vytáhnout alternátor, musíš vyvěsit motor!!Aspoň mi to tak v servisu dělali ,když jsem potřeboval vyměnit ložiska na alternátoru a to jsem si zanadával ,že to snad vymyslel magor anebo s tím asi nepočítali,že by se do toho někdo montoval,zlom vaz K
Kubas
r.v.2000 294 000km MLOK/multipla/prodáno
r.v.2005 53 300km Fiat Idea červená
r.v.2006 160 000km Multipla ll /mlok podruhé/
r.v.2008 13800km SUZUKI SV 650
r.v.2000 294 000km MLOK/multipla/prodáno
r.v.2005 53 300km Fiat Idea červená
r.v.2006 160 000km Multipla ll /mlok podruhé/
r.v.2008 13800km SUZUKI SV 650
-
- Začátečník
vyvěsit motor nee...
Hlásím se do klubu aut s vyměněným alternátorem.U mojeho došlo vlivem koroze k jakémusi nabobtnání statorového vinutí a praskl hliníkový obal.Asi je to bolest - měl jsem stejný typ poruchy na coupe a na puntu.Šel opravdu zoufale špatně ven, ale nakonec stačilo "jen" přihnout trubku od servořízení,demontovat olejovou měrku a odtlačit motor velkou trubkou v rámci vůlí na silentblocích směrem dopředu...Držím palce !
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tá chyba altrnátora je vlastne výrobná chyba.Jeden čas dávali v fiat servise celý alternátor výmenným spôsobom za novší (hrubší obal)za cenu súčiastok (stator a viko)asi 5000Sk.Tie novšie už nepraskali.Po prasknutí dôjde k vyoseniu statora a následne k zadieraniu rotora o stator ,niekedy až k zablokovaniu.
-
- Fiaťák
zadni naprava se vetsinou pozna tak, ze hodne vrze, jako kdyz se dre zelezo o zelezo a nebo neni kolo rovne, ale je kriveSaki píše:takže altík jde vyndat jenom spodem?hmm
A tu zadní nápravu nikdo neměnil nemáte zkušenosti co je tam za problém? Jestli když to budu repasovat jestli budu muset něco lisovat? A nemáte někdo podrobnou kresbu nebo mikrofish zadní nápravy díky.
napravu vymenovat nemusis,
staci koupit opravnou sadu
treba autokelly nebo plesl, ktery prodava dily na fiat
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
všechny výkresy jsou na servisním CD nebo je najdeš i na internetu:Saki píše:takže altík jde vyndat jenom spodem?hmm
A tu zadní nápravu nikdo neměnil nemáte zkušenosti co je tam za problém? Jestli když to budu repasovat jestli budu muset něco lisovat? A nemáte někdo podrobnou kresbu nebo mikrofish zadní nápravy díky.
http://91.92.0.122:7080/navi?COUNTRY=00 ... GUI_LANG=B
www.minimaxa.cz