potřeboval bych poradit ohledně závady na mém Puntu MKII 1.2 8V, rok 2008. Jednou během zimy se mi po vytočení motoru (někam k 4500 ot./min.) během předjíždění rozblikala oranžová kontrolka motoru. Dost jsem se zděsil, ale nepostřehl jsem žádnou změnu ve výkonu, tak jsem dal nohu z plynu a po chvíli jízdy blikat přestala. Byl jsem na diagnostice ve Fiatu, tam mi řekli, že je to prý chyba v zapalování a tedy vyměnit kabely, potažmo cívky. Obě věci jsem vyměnil, bohužel žádná změna, dokonce bych řekl, že s postupem času bliká kontrolka stále častěji. Odpozoroval jsem, že začne blikat poté, co motor nějakou dobu setrvá v otáčkách vyšších jak cca 3500. Takže například rychlý rozjezd na jedničku, 4000 ot/min a pak rychle na dvojku nevadí. Ale jízda pod plynem nad 3500 ot/min už kontrolku rozbliká. Ještě přidám postřeh, že auto za studena na volnoběh nejede úplně pravidelně, ale nejedná se o nic hrozného, po rozblikání kontrolky nepociťuji žádnou změnu ve výkonu, jen zklidním jízdu a za několik desítek vteřin blikat přestane. Jinak starty bez problémů, za studena i za tepla. Auto máme od novoty, už skoro 9 let, ale má najeto jen kolem 50 000 km.
Díky všem zkušenějších za tipy