občas svieti abs občas nie
Moderátor: peta.smolik
občas svieti abs občas nie
aby toho nebolo málo blíži sa 170000 km a vyskakuje jedna chyba za druhov , občas sa mi rozsvieti porucha abs , podľa diagnozi ide o ľavé predné koleso vymenil som kus kábla aj s konektorom smerom od konektoru k RJ nepomohlo meranie multimetrom na diode na jeden smer 500 na druhy 600 , opačne koleso dáva 800 a 900 kde mám hladať problém ? celý snímač ? ked raz ide raz nejde dakujem
- Reklama
Re: občas svieti abs občas nie
Je tam magnetický snímač a na ložisku kroužek s magnetickými póly, je to v těhlici a není to vidět. Pokud by se ti podařilo snímač vyndat, tak by se to dalo vyfoukat stlačeným vzduchem, usazují se tam nečistoty a magnetické částice, snímač pak špatně snímá.
Ovšem není to jednoduché, ten plast bývá do těhlice přirezlý (plastová tyčka dlouhá 3-4 cm), když jsem měnil ložisko v těhlici, tak jsem ho musel odvrtat.
Naštěstí, se svou znalostí elektroniky jsem si vyrobil za pár kaček Hallovy snímače nové. Originál jsou dost drahé.
Ovšem není to jednoduché, ten plast bývá do těhlice přirezlý (plastová tyčka dlouhá 3-4 cm), když jsem měnil ložisko v těhlici, tak jsem ho musel odvrtat.
Naštěstí, se svou znalostí elektroniky jsem si vyrobil za pár kaček Hallovy snímače nové. Originál jsou dost drahé.
vitaml@volny.cz
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Brno
Sorry, je to vidět a dá se to vyčistit i bez demontáže čidla,ale musí se sundat těhlice z náboje. Potom vzduch a ubrousek s lihem.
vitaml@volny.cz
Brno
Brno
ta tehlice je čo ? poloos ? na nete som nasiel ze niekto predava cely snimač za 20 eeur
Ťehlice je ten odlitek, ve kterém je ložisko kola a drží na něm brzda.
vitaml@volny.cz
Brno
Brno