pneumatiky
Moderátor: peta.smolik
pneumatiky
Tak jsem vytahl disky s letním obutím Firestone F590 a zjistil jsem , že mi za zimu klesl v uskladněných gumách tlak o 0,2Atm.-to je dobrý ne?Jinak původní obutí na mém Paliu byly Pireli a když jsem ho kupoval měl majitel ještě 2 na disku a vzorek byl -94000km bylo na tachometru a používal zimní , ale i tak si myslím , že je to úctyhodný výkon.Mimochodem syn ty Pirelky hobluje ještě na svým BX na zadku.Na předchozím autě-felcce1,3 50kw-jsem měl zimní Firestony a ty vydržely 5sezon-tj.asi 60000km.Letní jsem používal Barum-celkem dobrý,a Matador-asi jsem měl nějakou smůlu , ale byla to hrůza a už tu značku nechci ani vidět.A co vy?Jaký máte zkušenosti s pneu?
- Reklama
Re: pneumatiky
Vies o tom ze pneumatika po 2-3 rokoch straca vlastnosti ako je prilnavost atd? ...ze 5 sezonbigben.m píše: ...a ty vydržely 5sezon-tj.asi 60000km...
FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
Vydrzat vydrzia ale nemaju uz take vlastnosti ako nove, u skodovky mal otec gumy od vyroby vyse 10 rokov, najazdil za ten cas nejakych 45-50tis km! Inac guma starne, krehne/tvrdne, starca prilnavost, pruznost atd, tiez zalezi na tom ako a kde je uskladnena mimo sezonu.
k tomu fotu: mal som tiez matadory na druhom aute, a tiez to tam mam, vyzera to divne ale je to take uz od kupy tak neviem no... tiez je to take nejake prehnute...
k tomu fotu: mal som tiez matadory na druhom aute, a tiez to tam mam, vyzera to divne ale je to take uz od kupy tak neviem no... tiez je to take nejake prehnute...
FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
Tohle se mi stalo ještě na felicii v r.2005.Nechci shazovat tuhle značku,možná byla vadná serie.ale po měsíci jsem si toho všiml,bylo to na všech čtyřech gumách v hojném počtu,při reklamaci mě bylo řečeno , že to je v místě spojů kostry a je to normální.Jenže pak mi začaly kmitat kola,po převážení u jedné gumy byla nevyváženost 30g.Po obvodu se začly nerovnoměrně sjíždět-vzorek měnil výšku!!!Nová reklamace a podle znalce Obnovy Brno jsem měl špatnou geometrii.No jo,ale i na zadní nápravě kde to do té doby bylo v cajku.Tak jsem dojel sezonu a oželel peníze.pneu jsem daroval mladejm klukům na škodárnu a už se mi o tom nechce mluvit.