Blikání kontrolky žhavení
Moderátor: peta.smolik
Blikání kontrolky žhavení
Mám Fiat Bravo II 1,9 JTD 88 kW koupený jako nový v roce 2009. Teď bude tedy 7 let v provozu a najeto na něm je 115.tis. km. Od včera začala po nastartování problikávat oranžová kontrolka žhavení, předtím to nikdy nědělalo. Jinak problém se startováním nemám a ani s jízdou, prostě začalo to dělat z ničeho nic. Nejsem žádný odborník, ale logicky odhaduji, že bude v motoru asi něco špatně...otázkou je co. Zkoušel jsem číst v různých fórech, někdy i psali že to může dělat i vadný spínač brzdových světel nebo zadní světla (brzdové čidlo u Š Octavie),ale mě brzdy signalizují v pořádku. Přirozeně mě napadají žhavící svíčky, ale nevím...Už se s tím někdo u daného Fiatu setkal a poradí co s tím? Díky
- Reklama
Re: Blikání kontrolky žhavení
Moze sa stat ze to moze signalizovat nieco ine ale tu je velka pravdepodobnost ze je nejaky zhavic k.o. Vymenit a jazdit dalej
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
Vyměnit konkrétně co - ten brzdový spínač nebo všechny žhavící svíčky?jano207 píše:Moze sa stat ze to moze signalizovat nieco ine ale tu je velka pravdepodobnost ze je nejaky zhavic k.o. Vymenit a jazdit dalej
Pri tomto by som menil zhavice.Daj ich niekomu premerat pre istotu ked tak
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
Blikanie kontrolky žhavenia cca 30 s znamená že je nejaky problém s okruhom žhavenia. Buď žhaviče (jeden alebo viac - najčastejšie), alebo RJ alebo kabeláž.
Fiat Punto II rv.00 1.9 JTD, Fiat Marea 1.9 JTD 105 chip 130 PS
Tak jsou to ty žhavící svíčky - nechal jsem si to proměřit a 2 jsou prý špatné. Zatím ještě nastartuji, neboť mám auto v garáži. Objednal jsem BOSCH Duraterm a dnes mi dorazili. Nicméně ještě se zeptám, má někdo osobní zkušenost s jejich výměnou na Fiatu Bravo II? Díval jsem se do motoru a ten přístup k nim se mi zdá dosti obtížný = bohužel řekl bych, že se k nim může jak k penězům
Potrebuješ dobré náradie a dá sa to. Čo najdlhšie nástavce na malú golu a dlhý nadstavec (orech). Niekedy sa zvykne zalomiť lebo je zapečený. Ale zalomiť ho môžu aj v servise. S tým nič nenarobíš. Odporúčam na nových natrieť na závit jemne medenú vazelínu. Zlepšuje vodivosť a hlavne sa v budúcnosti nezalomí v hlave a pôjde pekne von.
Na marei som mal 3 zo 4 zlé a pohode štartovalo aj pri -10°C
Na marei som mal 3 zo 4 zlé a pohode štartovalo aj pri -10°C
Díky za rady...A jak dlouho ta výměna všech žhavících svíček tě zhruba trvala? Nedovedu si přesně vybavit přístup k těm svíčkám u motoru Fiatu Marea a Fiatu Bravo II a rozdíl. Ale určitě se musí něco sundat, aby se k nim dostalo...Je to dost vzadu.
Na novom Brave som to nerobil ale Stilo Croma a pod to majú skoro rovnako. Ak idú ľahko tak cca do pol hodiny.
Trochu se bojím toto, že lehce vyndat nepůjdou...a mohou se zalomit jak jsi psal. Pak by bylo vymalováno Někde na nějakém zahraničním fóru jsem četl, že 1-2 dny před vyndáním doporučují použítí oleje jako např. WD-40. Nebo mě ještě napadla horkovzdušná pistole a nahřát je...
Ak je zapečený koniec žhaviča alebo závit tak tam sa WD ani nič nedostane.
Tak to naštěstí dopadlo dobře a žhavičky mám už vyměněné...A jsem rád, že se nekonal žádný katastrofický scénář se zapečením či zalomením