Brava chcípe motor help

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
suresd
Začátečník

Brava chcípe motor help

Příspěvek od suresd »

Dobrý den, doufám že mi zde někdo poradí už jsme neštastný.
Mám Fiat Brava 1,2 16V 60KW 99" najeto 120 000 km, auto jezdí dobře nic méně trápí mne jedná věc. Když jedu delší vzdálenost cca 20km a hlavně když je venku tepleji tak začne motor ve volnoběhu lítat do podotáček a pote uplně chcípne, nastartovat sice jde ale pořád to líta. A to se opakuje v každé křižovatce... Většinou to tedy dělá za tepla ale už semi to několikrát stalo i za studena hned po startu. Vozidlo bylo u 2 nezávislých automechaniku kteří udělali diagnostiku ta byla ale "čistá" poté vyčistili klapu a nevím co všechno a vyměnili mi svíčky a schodou okolnosti i kapající chladič. Dva dny byl klid bohužel dnes se závada znovu projevila :-( mohl by mi někdo prosím poradit čím by to mohlo být děkuji.
Reklama

CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Re: Brava chcípe motor help

Příspěvek od CrazyApe »

Doporucil bych zmenit mechanika....
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
suresd
Začátečník

Příspěvek od suresd »

CrazyApe píše:Doporucil bych zmenit mechanika....
bylo to přímo ve fiatu a pak u jiného
zdeno255
Fiaťák

Příspěvek od zdeno255 »

Lenže diagnostika nie je iba o vymazaní a čítaní chybových kódov. Skontroluj snímač teploty vody (cez diagnostiku) vyčisti škrtiacu klapku. Dúfam že sviečky a káble máš ok.
Fiat Punto II rv.00 1.9 JTD, Fiat Marea 1.9 JTD 105 chip 130 PS
suresd
Začátečník

Příspěvek od suresd »

klapka a všechno je čisté,svíčky jsou 4 dny staré jsou tem Denso přímo pro model vozidla kabely jsou take v pořádku veškere konektory jsem prošel žádna oxidace nikde :| nevýhoda je že tam je diagnostika 3 pin taková všeobecná a podle ní není žádna chyba nikde
zdeno255
Fiaťák

Příspěvek od zdeno255 »

Viem aká je tam koncovka na diagnostiku. Tam problém nie je. Chyba nemusí byť zapísaná v pamäti. Stačíkeď napr čidlo teploty da riadiecej jednotke nesprávne údaje. Sviečky sú najlepšie asi NGK. Choď po snímači teploty a otačiek.
Fiat Punto II rv.00 1.9 JTD, Fiat Marea 1.9 JTD 105 chip 130 PS
suresd
Začátečník

Příspěvek od suresd »

tak jo já to zkusím a to čidlo otáček najdu kde ? chtělo by to mít někde kontakt na vrakovišti kde by se dali pujčovat ty díly.
Odpovědět

Zpět na „Bravo / Brava“