Termostat
Moderátor: peta.smolik
Termostat
Nazdar. Caka ma vymena termostatu na Stile a chcem sa opitat ci sa to da spravit v pohode doma a kolko srobov je na nom. Ked som to len tak pozeral tak som videl dva ale asi tam bude este jeden.
A este ci chladiaca kvapalina sa musi vypustat cez hadicu alebo je tam niaky vypustak.
FIAT Stilo MW 1.9 JTDm 8V 88Kw Rv, 2006
- Reklama
Re: Termostat
trvá to max.2 hodinky je na třech šroubech a 4-5 hadic podle motorizace
Fiat Stilo 1.6 16V LPG
Ja vodu budem aj tak menit takze ju budem vypustat vsetku len sa trochu bojim aby som nenarobil viac skody ako uzitku. Ked som to pozeral tak kusok vedla je riadiaca jednotka a keby mi nahodou zavadzala mozem ju odpojit nic sa nestane ??? (samozrejme pred tym by som odpojil baterku)
Dobre v sobotu sa do toho pustim a dufam ze to bude v pohode
Zatial dakujem za rady.
Zatial dakujem za rady.
Nejdřív auto zlehka projedu (max. 2 km),aby se trochu ohřála voda a změkly hadičky. Pak vytáhnu vodu z nádržky (cca 1 l) ručním čerpadlem.Odpojím čidlo termostatu.Asi tam na něm budeš mít žlutou plastovou pojistku-tu samozřejmě nejdřív.Demontáž termostatu začínám tou nejtlustší hadicí,co vede do chladiče.Osvědčilo se mně,než hadice začnu sundávat z nátrubků,nejdřív s nimi trochu pootočit v jakémkoliv směru (jsou na nich trochu jakoby připečené),pak už to jde dolů dobře.Na tlustou blicky,na tenké kombinačky.Čelisti předtím obalím pár závity hadrové lepící pásky.Pak oddělávám jednotlivé hadice.Na originál spony prdím,mám všude klasické hadicové spony se šroubením (kvalitní,ne papírovou Čínu !).Počítej s tím,že ti vyteče ještě asi další 1 l vody.Jednu hadici mám úplně zezadu a zespodu,takže tu oddělávám,až mám dole termostat.Já ho mám na dvou šroubech.Z vykuchaného termostatu musíš přemontovat čidlo do nového,pokud nemáš i to nové.V každém případě závit čidla nejdřív utěsnit teflonovou páskou.Montáž je přesně v opačném pořadí.Bacha,ať se si neskřípne nebo nějak nevyběhne z drážky těsnění termostatu ! Nalij vodu po horní rysku,vypni topení a na volnoběh zahřívej. Počítej s následným dolitím ještě cca 0,5 litru tak,jak se okruh odvzdušňuje. Odvzdušní se to samo,i potom za provozu něco málo doleješ.
Tak chlapci termostat vymeneny. Ale musel som davat dole aj EGR ventil a ked som ho mal dole tak som ho vycistil aj so skrtiacou. Takze spokojnost maximalna.
Čaká ma výmena termostatu, ale dám tam z Renaultu čo ide do hadice. Cena cca 7-8 €. Mám ho v Marei aj v Stile už asi 7-8 rokov a max spokojnosť v zime aj v lete. Zaklad je že pôvodný nesmie ostať zatvorený. Pôvodný tam ostáva a tento sa iba vsunie do hadice čo najbližšie k pôvodnému. Skúsim pofotiť a hodím sem nejaký stručný návod.
Fiat Punto II rv.00 1.9 JTD, Fiat Marea 1.9 JTD 105 chip 130 PS
navod nemusis je na nete..ja som mal tiez v stile a nefungoval jak ma. niekomu funguje a niekomu nie... http://www.fiatbravo-bravaklub.sk/reada ... icle_id=36" onclick="window.open(this.href);return false;
fiat croma 1.9jtdm 88kw
A nebo zde
http://noskaj.rajce.idnes.cz/Fiat_Marea ... tatu_z_R5/#" onclick="window.open(this.href);return false;
http://noskaj.rajce.idnes.cz/Fiat_Marea ... tatu_z_R5/#" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw