MK1 vibrace - silentbloky motoru
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
MK1 vibrace - silentbloky motoru
Zdravim,
pri vyssi rychlosti (nad 100km/h) mi hodne vibruje/rezonuje/duni auto. Po precteni nekolik vlaken jsem usoudil ze bude problem v nekterem silentbloku motoru/prevodovky.
Chci je radej vymenit vsechny ale nemam jasno v tom kolik ich je a kde jsou. Nasel jsem 4 ruzne typy. Je to spravne?
pri vyssi rychlosti (nad 100km/h) mi hodne vibruje/rezonuje/duni auto. Po precteni nekolik vlaken jsem usoudil ze bude problem v nekterem silentbloku motoru/prevodovky.
Chci je radej vymenit vsechny ale nemam jasno v tom kolik ich je a kde jsou. Nasel jsem 4 ruzne typy. Je to spravne?
- Přílohy
-
- SA2.jpg (40.51 KiB) Zobrazeno 6006 x
Fiat Punto 60SX, 1.2 44kW
- Reklama
Re: MK1 vibrace - silentbloky motoru
Taky mě to zajímá,budu je měnit. Měly by tam být celkem jen tři,ale.....
č.1 ten tam vůbec není
č.2 pravy nahoře u rozvodu máš správně na 100% OE 46432186
č.3 levy nahoře hned pod baterkou OE 7784313
č.4 spodní mezi převodovkou a karoserii OE 7765891
Dle katalogu eper a OE čísla by to takhle mělo být.Ale když jsem na to dnes koukal přímo pod autem,tak mi přijde že č.3 patří dolů mezi převodovku a kastli,a č.4 přijde nahoru pod baterku. Takže teď babo raď kde udělali soudruzi chybu
č.1 ten tam vůbec není
č.2 pravy nahoře u rozvodu máš správně na 100% OE 46432186
č.3 levy nahoře hned pod baterkou OE 7784313
č.4 spodní mezi převodovkou a karoserii OE 7765891
Dle katalogu eper a OE čísla by to takhle mělo být.Ale když jsem na to dnes koukal přímo pod autem,tak mi přijde že č.3 patří dolů mezi převodovku a kastli,a č.4 přijde nahoru pod baterku. Takže teď babo raď kde udělali soudruzi chybu
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
1. tam neni
2. hore u rozvodov
3. spodny na napravnici, je to reakcny na prevodovke
4. drzi prevodovku
2. hore u rozvodov
3. spodny na napravnici, je to reakcny na prevodovke
4. drzi prevodovku
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
Diky moc. Jde to vymenit svepomoci vsechny 3 silentbloky?
Tak jsem nechal vymenit vsechny 3 silentbloky motoru.
Auto vibruje asi 3x tolik nez predtym. Trase se volant, padaly, okna, plasty... proste vsechno.
V servise mi rekli ze nove silentbloky jsou tvrde a musi sednout. Pry tak 1000km. Je to pravda?
Jizda puntem je aktualne priserna. Neslysim ani motor pres ty vibrace.
Auto vibruje asi 3x tolik nez predtym. Trase se volant, padaly, okna, plasty... proste vsechno.
V servise mi rekli ze nove silentbloky jsou tvrde a musi sednout. Pry tak 1000km. Je to pravda?
Jizda puntem je aktualne priserna. Neslysim ani motor pres ty vibrace.
Tohle jsem jakživo na žádném autě nezažil. Snad by to mohly dělat klouby, ale to by musely být na šrot nebo jet úplně na suchu.
rozhodně je někde něco špatně protože je to cca půl roku co sem na autě nechal též všechny měnit a efekt právě opačnej vybrace se zmenšili na naprosté minimum a to hned o montáže předchozí byly upa urvané a mechoš říkám že můžu bejt rád že mě neupadla prevodovka prostě bych hledal bud fatální zavadu na motoru jako prasklé nějaké uložení kliky a podobně nebo urvanej píst atd jenže to bybyl rámus a nejelo to nebo vadné něco dál za převodovkou a ještě jedna možnost špatná montáž silentblocků tak že některej vlastně neplní funkci a motor někde sedí přímo na kastli
Punto mk2 sporting 1.2 16v LPG muj 1:)
Tak auto bylo zpatky v serivsu. Pohybali motorom a znova dotahli silentbloky.
Ted jsou vibrace +- stejne jak pred vymenou. Jedine zlepseni je ze se uz netrepe ridici paka.
Mrzi me ale ze hlavni duvod proc jsem menil silentbloky stale pretrvava. Pri otackach kolem 3000 se cele auto rozstrase. Neprijemne to je hlavne pri rychlosti kolem 100 - 110 km/h. Pri nizsich prevodech se k takym vysokym otackam dostanu jen vyjimecne.
Podobny problem se resil tady https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=67&t=19513 a tam pomohla prave ta vymena silentbloku.
Ted jsou vibrace +- stejne jak pred vymenou. Jedine zlepseni je ze se uz netrepe ridici paka.
Mrzi me ale ze hlavni duvod proc jsem menil silentbloky stale pretrvava. Pri otackach kolem 3000 se cele auto rozstrase. Neprijemne to je hlavne pri rychlosti kolem 100 - 110 km/h. Pri nizsich prevodech se k takym vysokym otackam dostanu jen vyjimecne.
Podobny problem se resil tady https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=67&t=19513 a tam pomohla prave ta vymena silentbloku.
Tento problem som mal na Astre odtrhol sa spodny na prevodovke pri zabere sa nedalo radit .Kupil som unahlene druhovyrobu miesto originalu (3xdrahsi) a po vymene sa benzinova kultivovana 1.8ka chovala ako predpotopny diesel.Bol som s toho na tolko nestastny, ze som kupil original a vtedy som si uvedomil ze rozne silentbloky maju roznu tvrdost gum podla ich funkcie.A toto u druhovyroby riesi maloktory vyrobca.
Punto 55 1.1S 40kW r.95 ; 3D Rosso Red
odkud jsi ? kola předpokladam vyvažene maš a žadne zavaží neupadlo
punto cabrio 90 1,6 8v 65kw mpi
cinquecento 1.1 8v asi 50 kw mpi
punto gt .. 1,4 8v turbo
stavba cabrio 2,4 20v 96kw td
cinquecento 1.1 8v asi 50 kw mpi
punto gt .. 1,4 8v turbo
stavba cabrio 2,4 20v 96kw td
Jsem z Ostravy. Kola jsem vyvazoval i menil disky. Ale to bych uplne vyloucil, protoze to dela na vsech prev. stupnich pri otackach kolem 3000.
Jeden machanik mi rikal, ze to muze byt rozpadla nejaka prepazka v tlumici vyfuku. Ale vzhledem k tomu ze je vyfuk jeste v dobrem stavu tak ho menit zatim nebudu.
Co se tyce silentbloku, tak na volnobehu to porad trase celkem dost. Mam vsechny 3 silentbloky znacky FEBI. Premyslim ze vymenim za origninal.
http://www.dilyfiatov.cz/p1372-silentblok-motoru/" onclick="window.open(this.href);return false; Co myslite, je to origo?
Jeden machanik mi rikal, ze to muze byt rozpadla nejaka prepazka v tlumici vyfuku. Ale vzhledem k tomu ze je vyfuk jeste v dobrem stavu tak ho menit zatim nebudu.
Co se tyce silentbloku, tak na volnobehu to porad trase celkem dost. Mam vsechny 3 silentbloky znacky FEBI. Premyslim ze vymenim za origninal.
http://www.dilyfiatov.cz/p1372-silentblok-motoru/" onclick="window.open(this.href);return false; Co myslite, je to origo?