porucha servořízení CROMA 1.9 JTD 110 kw 2007

Moderátor: peta.smolik

SpiritWolker
Všeználek

Re: porucha servořízení CROMA 1.9 JTD 110 kw 2007

Příspěvek od SpiritWolker »

tieto elektro-hydraulicke serva neopravujem, najcastejsie su poskode vodou kontakty a kabelaz, su umiestnene fakt na zlom mieste

na eBay som dokonca videl predavat nahradnu kabelaz na tieto auta, tak asi zrejme voda navzlina do kabelaze a ta sa poskodi, zoxiduje - prehnije, stava sa to aj u niektorých fabiach

chcelo by to tie serva poskusat v autach v ktorom este servo nevypadlo ci funguju stopercentne a tak rozlisit ci je vadna kabelaz alebo servo

no je to na vela badania a stravenia casu zistovanim

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
Reklama

mmelon74
Začátečník

Příspěvek od mmelon74 »

Zdravím,mám se servem podobný problém,už asi 3 měsíce mi naprosto bez nějakých zjevných příčín a hlavně neočekávaně vypne servo.Celý den jezdím a třeba po 5.nastartování se servo nezapne a teď nejede už vůbec.V servisu u kámoše na diagnostice to hlásilo chybu v napětí.Vyměnil jsem baterii za silnější, prý je v pořádku jednotka i čerpadlo, očistili kontakty ale dělá mě to furt.Závada je někde v elektrice a do toho se jim evidentně nechce. Chci to auto prodat ale nevím jestli to někdo s takovou závadou vůbec koupí.

Croma 1.9. JTD r.v.2007
Balouch
Začátečník

Příspěvek od Balouch »

U mě tento problém způsoboval opálený kontakt u silového kabelu do serva.. červený drát... kontakt v konektoru je nutné řádně očistit, případně opilovat spáleninu a kontakt napružit... Ještě jsem ho navíc vystlal tenkým měděným plíškem, aby měl pořádný dotyk... Jakmile se nedotýká konektor dostatečně vznikne v místě spojení vysoká teplota vzhledem k malému průřezu, kterým musí protéct relativně vysoký proud...Stalo se mi to 2x a vždy to pomohlo na dlouhou dobu, momentálně bez problému a nikdy nic jiného neměněno ani baterka nedobíjena.... Náklady na opravu 0 Kč...
Odpovědět

Zpět na „Croma“