Teoreticky by kdyby kapka nafty kápla na motor...třeba by něco mohlo být cítit. Fakt nevím to je jenom tušení. Faktem je že jako další poznatek mám ten, že za studena to cítit není. Jak byla teď ta ledovka měl jsem motor určitě nastartovaný na místě více jak 10minut a nic. Prostě až když je to zahřátý.
Zatím sem nic složitého nerozebíral,ale sundal jsem kryt motoru abych měl lepší rozhled a šajnovou LED baterkou jsem koukal kam jsem viděl. Bohužel nic nic jsem nenašel aspoň né viditelného. Tedy pod krytem motoru je část mezi žhavičkama zasraná od oleje,ale ten by asi smrdel jinak kdyby se vypaloval
Faktem je, že jsem "důmal" nad tím kudy by se tam ven k tomu nádechu a i čidlu, které tam je mohl jakýkoliv zápach dostávat, protože normálně nemá snad kudy. Ten mezi prosto je docela dobře za těsněn. Je to udělané tak aby se nasávalo z venčí přece. Jenže já si dneska vzpomněl, že tam nemá to těsnění co je od blatníku ke blatníku a utěsňuje tu příčku mezi motorem a kabinou a doléhá těsně ke kapotě! To dlouhé těsnění tam na něco přece je!
A mě to tam v létě zapomněli dát když mi měnily přední sklo! Všiml a uvědomil jsem si to až pozdě, hádat sem se nechtěl jelikož mi docela vyšli vstříc atd. Každopádně sem se na to vyprd s tím, že to "později" někde seženu. Jenže bylo léto a já v létě a pokud to vůbec jde jezdím s otevřenýma nebo pootevřenýma oknama

(prostě jsem tam zvyklý

), tak že jsem na gumu zapomněl

a nic cítit taky nemohlo být. Ale teď už cca ty 2 měsíce co to pozoruji už jsem v autě zavřen jelikož je zima a v tu chvíli jsem to začal cítit.
Každopádně to neřeší problém, že asi někde něco a nevím co trošku uniká,ale dle mě ta těsnící guma zabrání tomu aby se dostávalo do nádechu topení do kabiny