Kedy je treba menit napinaciu kladku? Da sa ešte napnut ked už je namontovana viac rokov alebo treba uplne novu? Mam problem že mi z ničoho nič rosvieti kontrolka ručnej a rezervy ,a blikaju tlačidla hmlovky a city
serva . Tak benzinu tam bolo malo ale ešte paru paličiek a po opätovnom pretočeni kluča to zmizlo.Tak som zkotroloval remen a zda sa mi dosť volny ked nan zatlačim, aj kladka sa hybala je to normalne či to ma byt pevne ako kamen?Pri vypnutom motore a zatlačenim na remen sa hbe napinacia kladka a kladka klimy ale altenator stoji, je to normalne ale pri naštartovani sa toči aj altenator, ale možno teplom sa uvolny a nedobija.Preto tie svetiace kontrolky a blikacie tlačidla hmlovky a city serva.Može to byt tim že mi prešmikuje remen a nedobija.Roby to aj za tepla aj za chladu. Ale za tepla začne svietit aj ručna,rezerva kontrolka a za chladna blikaju len hmlovky a city servo tlačidla.
Napinacia kladka a remen
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Napinacia kladka a remen
Punto II 1.2 16V HLX,r.v.2001,5.dv.,
- Reklama
Re: Napinacia kladka a remen
Zdravím, jak píšeš tak s napínací kladkou a řemenem to máš v pořádku. Porucha by se projevila pískáním řemenu a špatným nabíjením a to by ti svítila a nebo blikala kontrolka nabíjení. Změř kolik voltů ti to nabíjí, měl bys naměřit nejméně 14.1 při asi 1500 až 2000ot. Ty kontrolky co se ti rozsvěcují s tím nemají nic společného. Budeš tam mít někde špatnou kostru a nebo prodř.drát.Tady je něco o kladce a řemenu.
- Přílohy
-
- napínací kladka 2.JPG (57.93 KiB) Zobrazeno 2219 x
-
- napínací kladka.JPG (59.56 KiB) Zobrazeno 2219 x
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
Dakujem aspoň za niečo ti obrázky mam aj ja stiahol som si manuál aj knižku jak na to Punto 2 stredu idem meniť olej a filtre tak sa to premeria
Tak kladka napínacia napnutá a problém vyriešený, tlačidla neblikajú auto lepšie chytá a problém vyriešený.Dakujem každému kto reagoval
Re: Kontrolka dobijania
A je to prdeli dnes kontrolka nabíjanie sa rozsvietila servo nešlo ale kontrolka nesvietila došiel som asi na baterku.Premerané iba na baterke, altenator nedobíja k alternátoru sme sa nedostali až pondelok keď sa dá na dvihák lebo mam klímu.Tak uvidíme keď premeriame priamo alternátor.
Daju sa tam menit uhlíky alebo je tam nejak regler ako na felicii.
Daju sa tam menit uhlíky alebo je tam nejak regler ako na felicii.