Ahoj, mrkni do vedlejšího threadu https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=78&t=22064 tam jsme řešili spíš benzín. No nakonec je to u Brava tak, že si prostě vyber spíš podle stavu daného auta.rexis píše:zdravim,
vyuziju tohodle tematu, protoze take vazne uvazuju o koupi Brava II a do zacatku hledam vsechny potřebne informace o autu. (Recenze novych aut uz mam prosudovane - o ojetych moc recenzi neni )
Mozna to budou vsechno hloupe otazky, ale ja se v autech v podstate nevyznam a tohle bude navic moje prvni auto (i kdyz ridicak mam uz 10 let). Puvodne jsem chtel jen nejakou starsi "plecku" na vyjezdeni (Stilo 3D), ale pak jsme se nejak s pritelkyni shodli, ze radeji koupime uz neco, co se bude dat treba za rok az dva pouzit v pohode i jako rodine auto a aspon 5 let to jeste vydrzi. Navic do starsiho bych asi nakonec narval jeste vic penez nez to tohodle.
Chci se zeptat jestli byste doporucili "puvodni" naftovy motor 1.9 88kw (mam na nakup 130 000-140 000 Kc, takze co jsem se tak dival tak rok vyroby tak max 2008 a to je tenhle motor) a jestli je to obecne spolehlivy motor (a financne unosny) i pro rocni najezd do 10 000 Km. Vim, ze nafta se obvykle vyplaci pri dost vyssim najezdu, ale zase ja budu z 90% jezdit v kuse 100 a vice km.
Nebo naftu rovnou zavrhnout i v pripade ze bych nasle nejaky modernejsi diesel 1,6 88 kW.
Take jde o to, ze benzinove verze v bazarech maji obvykle o dost nizsi vybavu nez naftove + vetsina benzinovych je v te nejslabsi 66 kW verzi (nebo staci na pohodouvou jizdu i ta 66 kW?
Otec ma ted 1,6 88Kw na svem peugeotu a prijde mi to tak akorad a Bravo je co jsem se dival podobne tezke auto, takze se bojim ale nebylo auto s nejslabsim motorem prilis "líné").
díky
S tím omezeným výběrem, co je v bazarech asi nedokážeš zkombinovat motor, výbavu, plus nedejbože barvu, abys byl spokojen Případně se poohlédnout v Německu nebo Itálii.
PS: co se týká peugeota, tak třeba 308čka je ještě těžší než Bravo a navíc benzíny mají u nich pětikvalt. V Bravu je 66kW benzín s šestikvaltem. Raketa to opravdu není, celkem dlouho se ten motor zajíždí než tak nějak ožije (viz můj případ), proto jsou rozporuplné názory z testování auta na salonech, ale na pohodu se dá říci, že to stačí. Ony ty korejské 1.4 v ceedu nebo i30 také nejsou o moc lepší, jestli vůbec.