Cistenie Senzora sania ?

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
18lubi81
Fiaťák

Cistenie Senzora sania ?

Příspěvek od 18lubi81 »

Chalani toto video som nasiel https://www.youtube.com/watch?v=q7bdA0FaZ0Y" onclick="window.open(this.href);return false; co mi ktomu mozte povedat ? malo by to neako zlepsit volbezne otacky motora ? Pouzil odmastnovac na brzdy (startovaci sprej) a este tam bol aj Kontakt Sprej na to videu . Ktore by bolo vhodnejsie na to ocistenie ? Ja som to uz raz mal odmontovane a bolo to od oleja ale nevedel som ako to ocistit az teraz som to video nasiel ako asi na to .Uz to robil niekto zvas na 16V ?
Fiat Punto II HLX 16V80HP
Reklama

slabostka
Fiaťák

Re: Cistenie Senzora sania ?

Příspěvek od slabostka »

Od oleja to je a bude vždy lebo do sania sa vracia odvetranie klukovej skrine a od veka ventilov.... skôr by som doporučoval pomerať multimetrom či senzor funguje - či mení odpor podľa teploty... plus ďalší senzor je teplota chladiacej kvapaliny.... očistiť to môžete ale ak to nieje vyslovene pod vrstvou vazeliny - čo asi nebude veľký efekt to mať nebude...
na tej stránke je zaujímavý odkaz na vynulovanie polohy škrtiacej klapky po jej vyčisteni....
sporting speedgear r.v. 2000
drago47
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od drago47 »

Našiel si to sam či podla toho môjho odkazu ak áno tak si mohol aspoň reagovať ,že to ma odozvu.
A nešup do ničoho čo funguje to mi poradili viacerí na tejto stránke aj mechanici

A čo je na tom odkaze na vynulovanie zle a môžem klapku čistiť technickým benzínom či musím mat ten karburátorový sprej lebo on ho striekal priamo pri naštartovanom motore s plynom a s technickým benzínom by som to asi nerobil.Je ten sprej neškodný keď vojde až to motora?
Punto II 1.2 16V HLX,r.v.2001,5.dv.,
slabostka
Fiaťák

Příspěvek od slabostka »

... teraz neviem načo reaguješ - ak môžem tykať... našiel som si to sám a už dávnejšie, okrem youtube majú aj normálnu stránku, v taliančine ale prekladač si celkom poradí....
ku škrtiacej klapke asi toľko - dá sa to urobiť aj bez jej demontáže, niekto musí pridávať plyn ale nikdy to nevyčistíte - ak je to poriadne zasrané od príškvarov - tak dobre hlavne v miestach kde je klapka uchytená.... nasilu ju otvárať veľmi nejde a ani to asi nebude dobré.... ja som mal sprej na karburátory, ale v podstate je jedno aké riedidlo-rozpúšťadlo, všetko ide do sania, nič sa nestane....
Ja osobne doporučujem si nechať jedno dopoludnie - ak to robíte sám - a vyhrať sa s tým, pekne to demontovať, vyčistiť, aj ten motorček čo ju ovláda ...
ak ste aspoň trošku zručný tak to dokážete na prvý krát. Ak ste nemehlo - bez urážky - radšej nech vám to niekto urobí....
drago47
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od drago47 »

To prve bolo pre 18lubi81 a to druhe pre teba ale diky za odpoveď.A jasne, že keď to dáš dole tak to lepšie prečistíš,ale ja som chcel vedieť ,že keď to riedidlo sa dostane do strekov a valcov či to nepoškodí niečo alebo niečo také .Alebo keď tam strieknem technicky benzín a nasaje ho pri pridaní plynu či niečo neodpálim keď je to výbušnejšie ako normál benzín.

A škrtiaca klapka sa otvori iba pri naštartovanom motore nestačí pretočiť kľuč na kontrolky a dat plyn
Ale asi nie to by si napisal
slabostka
Fiaťák

Příspěvek od slabostka »

škrtiace klapky sú v zásade na každom benzin aute dvojaké- ovládané lankom - cez pedál plynu priamo alebo elektricky cez krokový motorček. Ten prvý typ otvoríte jednoducho zatiahnutím za lanko aj pri vypnutom motore a preto sa to očistí relat. ľahko. 1.2 16V má druhú variantu a toto sa otvorí len pri zošliapnutí plynu, z motorčeka na klapku ide myslím prevod ozubeným kolieskom a nasilu to netreba ani skúšať.
Takže máte stovky videí ako to čiastia ale vždy je to jedno a to isté lebo klapka je klapka , to je všade rovnaká vec.
Keď som striekal ten čistič tak sa motor skôr mierne dusí lebo všetko horí len v prítomnosti kyslíka-vzduchu a nadbytok benzínu-čističa znižuje množstvo kyslíka takže paradoxne sa motor skôr pridusí, treba prišliapavať plyn....
drago47
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od drago47 »

Dakujem pekne to bolo jak z veľkej knihy :D
slabostka
Fiaťák

Příspěvek od slabostka »

... hej, žene som minule vravel aký je rozdiel medzi Hondou a Fiatom... na Honde by som jazdil, Fiata opravujem :) inač fajn autíčko čo sa týka jazdy ale stále ma s..rú tie nedotiahnuté blbosti - obmedzovače dverí, nesediace tesnenia , rozpadnuté slnečné clony.....
Vďaka mojim starým autám sa naučím základy konštrukcie....
drago47
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od drago47 »

Ja som mal pretým accenta rv1999 a stále mi ťahalo do prava vymenil koplet napravy aj tak a burane nebolo a potom začal žrat benzín jak sviňa šrot tak som ho poslal ďalej .Pre Punto som sa rozhodol preto že jazdím sam a kvôli spotrebe a výbave a zatiaľ spokojnosť.A ďalšia vec je aj keď ma muchy sú tu už popísane ako sekajúce stierače -stačilo odstrániť vazelínu z kontaktov a idú že ich nepočuť.A auto funguje tak ako sa on staráš ja ho mám iba par meniacou a bolo po žene tak len doťahujem šruby a niekde dávam kde niesu.Ale kým ma niekde nenechalo stat kričať naň nebudem
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“