aky olej,znacku, odporucate doMk2 1,2 16V ?
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: aky olej,znacku, odporucate doMk2 1,2 16V ?
ale nieje... resp. má menšiu viskozitu pri nižších teplotách, pri 100st. rovnakú ako každá 40tka.... super na tom je že to zaolejuje motor skoro okamžite aj v mrazoch... normálne mám 5W40, ale toto som zohnal za polovicu ten 5W40. Som druhý majiteľ a seleniu to pri 130 000km nevidelo. Castrol, Shell, Ardeca, Paramo, Total, Sunoco... zatiaľ to striedame, jedine prevodovka Tutela ale najbližšie Eneos.
sporting speedgear r.v. 2000
- Reklama
JJ přesně tak,proč kupovat zbytečně drahou Selenii.slabostka píše:ale nieje... resp. má menšiu viskozitu pri nižších teplotách, pri 100st. rovnakú ako každá 40tka.... super na tom je že to zaolejuje motor skoro okamžite aj v mrazoch... normálne mám 5W40, ale toto som zohnal za polovicu ten 5W40. Som druhý majiteľ a seleniu to pri 130 000km nevidelo. Castrol, Shell, Ardeca, Paramo, Total, Sunoco... zatiaľ to striedame, jedine prevodovka Tutela ale najbližšie Eneos.
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
- SpiritWolker
- Všeználek
ja davam iba olej Selenia 20K - 10W40, menim olej kazdych 12000km max 15000km!
na ti hovadiny co tam lejete som uz raz doplatil!
raz som v mojom prvom Punte dal Castrol Magnatec a ten sa zgrcol a zadrel sa mi motor
v 2005 alebo 2006 som platil za opravu motora a za novu klukovu 60000korun, vtedy ale punta stali nad 220000korun tak to bola relatyvna dobra cena za opravu, len nova klukovka stala 21500korun
keby som v tedy vedel co dnes tak kupim druhy motor
a vsetko sa mi stalo len preto ze som tam stiedal oleje ako pisete a nakoniec som tam nalial ten blby Magnatec
je jedno aku znacku oleja mate v Punte, dolezite je 10W40 na tento olej je motor stavany
a dolezite je nemiesat oleje, a ak chcete naliat iny olej tak musit urobit preplach olejovej vane
mne sa uvolnila vsetka spina v olejpovej vani a ta nasledne sa nelapila na saci koš olejoveho cerpadla
a preto mi olejove cerpadlo nedokazalo kvoli zapchatemu sacemu kosu oleja namazat hlavu ventilov a loziska na klukovke!
niekde tu na fore som aj daval fotku ako to vyzeralo
blbe oleje, od vtedy len selenia, stoji na olej posta 7,50euro za liter, ved to je smiesna cena
a chranite si motor, na mojom prvom aute som najazdil 264000km predal som ho a jazdi dalej
a na druhom mam 325000km a niekedy najazdim aj za den 800 az 1200km
z motora mi nikde netecie olej
na ti hovadiny co tam lejete som uz raz doplatil!
raz som v mojom prvom Punte dal Castrol Magnatec a ten sa zgrcol a zadrel sa mi motor
v 2005 alebo 2006 som platil za opravu motora a za novu klukovu 60000korun, vtedy ale punta stali nad 220000korun tak to bola relatyvna dobra cena za opravu, len nova klukovka stala 21500korun
keby som v tedy vedel co dnes tak kupim druhy motor
a vsetko sa mi stalo len preto ze som tam stiedal oleje ako pisete a nakoniec som tam nalial ten blby Magnatec
je jedno aku znacku oleja mate v Punte, dolezite je 10W40 na tento olej je motor stavany
a dolezite je nemiesat oleje, a ak chcete naliat iny olej tak musit urobit preplach olejovej vane
mne sa uvolnila vsetka spina v olejpovej vani a ta nasledne sa nelapila na saci koš olejoveho cerpadla
a preto mi olejove cerpadlo nedokazalo kvoli zapchatemu sacemu kosu oleja namazat hlavu ventilov a loziska na klukovke!
niekde tu na fore som aj daval fotku ako to vyzeralo
blbe oleje, od vtedy len selenia, stoji na olej posta 7,50euro za liter, ved to je smiesna cena
a chranite si motor, na mojom prvom aute som najazdil 264000km predal som ho a jazdi dalej
a na druhom mam 325000km a niekedy najazdim aj za den 800 az 1200km
z motora mi nikde netecie olej
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
Podle mně nezáleží na výrobci,ale musí se dodržet specifikace a lhůta výměny. Kilometry a nebo 1 rok co nastane dříve. Nikdy bych tam nedal olej z hypermarketů. XYZ.
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
to je všetko len vec názoru... práve som si čítal Jak na to, špecif. Punta II je api SJ a vyššie a acea A3, takže úplne jednoduchý motor...
problém by som nevidel v samotnom oleji ale vo výmenncý intervaloch - ja často štartujem aj studený motor, v zime auto vonku a mením max. po 10 000km a možno by som aj mohol skrátiť...
Selenia - asi dobré oleje od Petronasu ale pre takto jednoduchý a dobre postavený motor nemá zmysel - môj názor.... viskozita- vzhľadom na časté studené štarty 5W40.... a na zimu pôjde Sunoco 0W40 lebo som to kúpil za babku - 2.7E za liter... inak tie 0W40 sú drahšia alternatíva... takže tak... chyba v mazaní je zväčša chybou vlastníka - nedolieva lebo nekontroluje, dlhé výmenné intervaly, nevhodná viskozita vzhľadom na spôsob použitia auta...
...a zábeh - otec pred cca 4 rokmi kúpil jedno z posledných Classic, olej v zábehu vymenil po 3000km - čo v servisoch považujú dnes za hlúposť - a v olejovej vani požehnane kovových zvyškov - takže aj v zábehu určite prvá výmena skôr než predpisuje výrobca....
problém by som nevidel v samotnom oleji ale vo výmenncý intervaloch - ja často štartujem aj studený motor, v zime auto vonku a mením max. po 10 000km a možno by som aj mohol skrátiť...
Selenia - asi dobré oleje od Petronasu ale pre takto jednoduchý a dobre postavený motor nemá zmysel - môj názor.... viskozita- vzhľadom na časté studené štarty 5W40.... a na zimu pôjde Sunoco 0W40 lebo som to kúpil za babku - 2.7E za liter... inak tie 0W40 sú drahšia alternatíva... takže tak... chyba v mazaní je zväčša chybou vlastníka - nedolieva lebo nekontroluje, dlhé výmenné intervaly, nevhodná viskozita vzhľadom na spôsob použitia auta...
...a zábeh - otec pred cca 4 rokmi kúpil jedno z posledných Classic, olej v zábehu vymenil po 3000km - čo v servisoch považujú dnes za hlúposť - a v olejovej vani požehnane kovových zvyškov - takže aj v zábehu určite prvá výmena skôr než predpisuje výrobca....
sporting speedgear r.v. 2000