Kouř z víka ventilu?

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Re: Kouř z víka ventilu?

Příspěvek od CrazyApe »

NEvim, motorum az tak moc nerozumim, jen vim co sem resil na aute svem. Jeste sem si vzpomnel, koukni na todle https://www.club-fiat.com/download/file.php?id=7927 jelti ji nemas prasklou je v levo pod airboxem, kdyz sem ji mel prasklou ja tak mi taky letaly otacky za studena po startu.
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
Reklama

rcmod
Fiaťák

Příspěvek od rcmod »

jj popraskaná byla ale slepil jsem to zatím silikonem tak by měla bejt zatím těsná problém přetrvává,ale za tepla to nezlobí jako dříve
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

http://www.honda-club.cz/forum/cms_view ... hp?aid=135" onclick="window.open(this.href);return false; Koukni na ty svicky, tam mas napsane cim to muze byt.
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
rcmod
Fiaťák

Příspěvek od rcmod »

já se dočetl že bílá znamená chudá směs a černá bohatá,ale co s tím když si to nastavuje směs samo,jak to ovlivním,aby byli všechny stejný
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Vyměň svíčky všechny a kabely a pokud to nebude tím tak ještě cívky
PS: všechno je to za pár korun, svíčky 200, kabely 350, cívky 800 asi ale začal bych svíčkama
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
rcmod
Fiaťák

Příspěvek od rcmod »

tak dneska jsem vyčistil klapku a to co se dalo a zatim start a volnoběh ok,tak uvidím dál co a jak.To kouření z nalévacího hrdla možná dělá i horkej olej z motoru ale výfukové spaliny jsou cejtit taky,je to z toho cejtit i když je motor studený ale za studena to viditelně nekouří.Z výfuku to kouří tak normálně.
rcmod
Fiaťák

Příspěvek od rcmod »

Tak mi to zase z ničeho nic udělalo za tepla.Motor normálně držel volnoběh a najednou zase začli skákat otáčky jako kdyby to chtělo chcípnout.Za jízdy motor funguje normálně.Když motor vychladl zase jsem to nastartoval a jakoby se ty otáčky nechtěli srovnat na volnoběh pořád to všelijak skákalo a chtělo to bez pomoci plynu chcípnout.Taky jsem zkusil odpojit lambdu a chovalo se to úplně stejně potom jsem jí zapojil znova nastartoval a za chvilku se to srovnalo tak nevím no...
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Nevim jak MKII ale myslím,že moc odlišností od MKI tam nebude,max.tam budou nějaké čidla navíc,tudiž vzal bych multimetr do ruky a kouknul bych po všech čidlech,hlavně po krokovém motorku,potenciometru klapky,čidlu teploty vody a vzduchu.Dál na podtlakové hadičky,map senzor... že ti jde smrad z pod víka je normální
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Tak znova, svíčky, kabely, cívky :lol:
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Cívky může pro sichr taky proměřit,ale kdyby byla špatná jedná svíčka nebo kabely tak pozná,že mu vynechávají válce. Taky jsem tohle řešil když jsem přitáhl punto před x lety,za tepla skákaly otáčky jako nadmutá koza,nezbylo nic jiného než multimetrem skontrolovat hodnoty všech čidel co jsou v motoru,no a měnil jsem nakonec čidlo vody pro ecu a krokový motorek.
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
rcmod
Fiaťák

Příspěvek od rcmod »

ok já zkusím ještě prohodit svíčky co to udělá.Před tím tam byly bosch a teď tam jsou Brisk
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“