Drnceni po zarazeni
Moderátor: peta.smolik
-
- Fiaťák
Drnceni po zarazeni
Zdarec, tak zase jedna vec.
Po delsim stani (treba jen pres noc) se mi stava, ze po nastartovani a naslednem zarazeni se mi ozyva drnceni nekde okolo stredu palubovky. Kdyz pridam plyn, tak drnceni ustane. Po zahrati motoru uz to vetsinou nedela. Ne uplne pokazde se drnceni projevi, ale cca tak 2x ze 3 startovani.
Nevite, cim by to mohlo byt? V motorovem prostoru po vizualni prohlidce nic nedrnci, takze by me zajimalo, po cem se divat.
Dekuji za odpovedi
Po delsim stani (treba jen pres noc) se mi stava, ze po nastartovani a naslednem zarazeni se mi ozyva drnceni nekde okolo stredu palubovky. Kdyz pridam plyn, tak drnceni ustane. Po zahrati motoru uz to vetsinou nedela. Ne uplne pokazde se drnceni projevi, ale cca tak 2x ze 3 startovani.
Nevite, cim by to mohlo byt? V motorovem prostoru po vizualni prohlidce nic nedrnci, takze by me zajimalo, po cem se divat.
Dekuji za odpovedi
Fiat Croma 2006 (pred FL) 1,9 JTD 16V EMO, panorama
- Reklama
Re: Drnceni po zarazeni
Ahoj kolego,už to tu někde na foru je ,a dělají to trubky topení v motorovém ,tedy jestli si to dobře pamatuji.
Jak se ohřejí tak se natáhnou a přestane to
Jak se ohřejí tak se natáhnou a přestane to
-
- Fiaťák
Aha, tak to vubec netusim, jak to vyresit - pro me je to silne rusivy element
Zkusim pohledat na foru a snad tu najdu reseni, kdybys mel nejaky rozumny napad (nejsem mechanik), tak se klidne podel s radou
Jinak diky za odpoved
Zkusim pohledat na foru a snad tu najdu reseni, kdybys mel nejaky rozumny napad (nejsem mechanik), tak se klidne podel s radou
Jinak diky za odpoved
Jsou uchyceny na čele za motorem v plastových příchytkách a stačí je obalit látkovou lepicí páskou nabo molitanem a zacvaknout nebo zašroubovat zpět
-
- Fiaťák
A to pak tak rezonuje az palubovka? Fakt to totiz zni jakoby ze stredu palubovky v horni polovine. Nemas nejake foto, ktere to jsou? Kdyz cucim do motoru, tak tam je tech trubek "do aleluja"
Nemám ,auto už jsem vyměnil za xc ,ale jsou to dvě stříbrné. Je možné že to není tvuj případ ,ale už to tu taky bylo ,tak jsem je taky omotal ať je klid
-
- Fiaťák
No nic...za zkousku nic nedam.
Silentblok prevodovky to nebude, od tama zadne vibrace nejsou videt a silentblok je v poradku a neni ztvrdly.
Kdyby to byla dvouhmota, tak to asi dela porad i pri zahratem motoru a vibrace by sly asi i do volantu.
No, vyzkousim a dam vedet - zatim diky
Silentblok prevodovky to nebude, od tama zadne vibrace nejsou videt a silentblok je v poradku a neni ztvrdly.
Kdyby to byla dvouhmota, tak to asi dela porad i pri zahratem motoru a vibrace by sly asi i do volantu.
No, vyzkousim a dam vedet - zatim diky
-
- Fiaťák
Tak, trubky omotany.......a nic, stale drnci, stale drnci.....
Tak bohužel, zkus to nějak popsat,kdy to dělá přesně, jestli když padají otáčky, nebo jsi na volnoběhu. Těžko říct když takhle přeš pc
-
- Fiaťák
Nastartuju a vse je v pohode. Az zaradim, tak se to zacne zlehka projevovat a kdyz slapnu na plyn, tak to drnci. nejvice se to projevuje, kdyz popojedu a pak slapnu na brzdu a drzim auto na brzde.
Po zahrati uz to nedrnci.
Po zahrati uz to nedrnci.
Pokud je to automat vyměň olej. (Nech vyměnit, tam kde dělají automaty).
2,4TD_HLX_week ex
Croma 1,9mJTD 110kW, automat, black Emotion
Croma 1,9mJTD 110kW, automat, black Emotion