Zdar,
Prednedávnom som v jednej Felde videl vpredu medzi tlmičmi zaujímavý predmet..rozpernú tyč. Majiteľ mi spieval o tom ako to krásne šetrí podvozok a vraj je to celkom dobrá ochrana proti rozladeniu geometrie. Má niekto nejaké vedomosti ohľadom tohto dielu? Je to fakt taká pomoc? Poprípade odkiaľ to zoženiem na MK2 1.2 8V rok 2000? Vďaka za názory a rady.
M.
Rozperná tyč - predná
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Rozperná tyč - predná
Punto Mk2, 1.2 44 kW
- Reklama
Re: Rozperná tyč - predná
Co ako ma setrit na tej geometrii? Rozperna tyc ma opodstatnenie v autach, ktora maju trosku ine zameranie a ine vykony ako feldy a punta. Pomaha to hlavne pri kruteni kasne aby hu tolko nevykrucalo. Podla mna zbytocne vyhodene peniaze i ked kazdy majitel, ktory si to nahodil samozrejme nepovie, ze je to kravina lebo by bol za esteta... A tiez ak nahodou do teba niekto z boku capne, nemusi to byt supa, ze ti odstrihne motor od kasne, staci fakt tukes tak tak rozperna sranda ti poskodi aj druhu stranu.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Tak moj otec to ma tieš a je to rozdiel auto lepšie reaguje a felicie maju strašne meke karoserie ppreto si ich tam davaju aby sa tlmiče neohybali k sebe.
Punto II 1.2 16V HLX,r.v.2001,5.dv.,
Nicemu to zas tak nepomaha jen to proste lepe roznasi zatizeni a kastla se nekrouti ale prinos pocitis hlavne kdyz jezdis fakt rychle a nebojis se poradne rezat zatacky majitele hgt nebo jtd a podobnejch tezkejch motoru to poznaj uz i pri normalnejsi jizde protoze ta sama kastla je vic zatizena tedy nachylnejsi ke krouceni jinak rada jezdis po meste a nechces do auta furt jen sipat nekupuj jezdis spise od domu k domu ,garazi na okrskach neni to upa spatne a pokud auto tunis je to zaklad vylepseneho vzhledu v motorovem prostoru
Punto mk2 sporting 1.2 16v LPG muj 1:)