punto II 1,9 jtd
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
punto II 1,9 jtd
néčo sa stalo - vraciam sa z blavy a pred NZ pri predbiehaní starého dedka zrazu úbytok výkonu, ledva som dokončil, motor trhá a myslím počuť spievať ventily - proste čudný zvuk pri tom výpadku. ako keby nedostával palivo. tak horko ťažko došiel domov pri 6o kmh a čiernom dyme z výfuku zaautom. okamžite vyhodil naftový filter, dal nový, prefúkol trubku od nádrže do filtra, vybral dokonca kôš s čerpadlom z nádrže a prečistil, všetko speť zložil a vyskúšal. no nič sa nezmenilo autom trhá a dáva čierny dy, pritom na volnobehi ide pekne aj štartuje pekne. od 1500 otáčok problém -dusí a trhá a dymí pri výpadkoch výkonu. tak neviem nehovorte že vstrekovače akurát by mi to chýbalo - teraz robil spojku za 250 evry... čo vravíte mal nékto néčo takéto a jak vyriešil?
scania 8x4 R420
jeep grand cherokee V8 4,7l
fiat punto 1,9 jtd
fiat punto 1,9 jtd
- Reklama
Re: punto II 1,9 jtd
A co váha vzduchu , řj.dává moc paliva.
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
alebo žeby EGR též neni lacná záležitosť...
scania 8x4 R420
fiat punto 1,9 jtd
fiat punto 1,9 jtd
EGR ventil se dá vyčistit a nebo zaslepit. A co vzduchový filtr? Nebo turbo? A co říká diagnostika?
jo tak je to vyriešené diagnostika neukázala nič ale chlapci z detskej dielne (učňovské stredisko) boli šikovné a našli (našli moji rádcové našli?) chybu ktorá spočívala v svléknuté hadice od turba ku intercooleru, ona vlastne držalo jakoby silou vôle na jednom vlákne - čiže ak trhá, nejde, čmudí z výfuku jak hovado čérný dym tak viete čo pozreť - jo a náklady na celú záležitosť aj s prácou 20 eury (šak detská dielňa - niekedy sa vyplatí)
scania 8x4 R420
fiat punto 1,9 jtd
fiat punto 1,9 jtd
No to je teda zajímavé,že se tlakem turba nestáhla úplně. Mně se stalo že mi vyletěla s intercooleru a dunělo to jako Sergej na nádraží.