Punto 1,2 8V 44kw r.v.2001
Dobrý večer,dneska jsem si všiml,že mi ze spodu auta kape chladicí kapalina,mezi převodovkou a motorem.Když jsem prohlížel,odkuď voda jde,tak bylo vidět mokro mezi hlavou motoru a blokem.Je to tam,jak jde v zadní části motoru plastová trubka do motoru od topení,tak pod tím jak je spoj hlavy a bloku.Pod tím je zase mrazovka a je celá zašpiněna od fridexu.Není tam moc vidět je to špatně přístupně místo a nezjistil jsem přesně kde to prosakuje.Může to dělat fouklé těsnění,že voda prosakuje ven?Žádnou prasklinku na bloku jsem nikde neviděl,ve spoji tý plastový trubky topení jsem průsak nevypozoroval,mohl jsem přehlédnout.Motor se při delším provozu trošku přehřívá,kolísá ručička teploty mezi středem a dvě čárky nad.Prosím poraďte.
Teče voda mezi hlavou a blokem motoru Punto 1,2 8V r.v.2001
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: Teče voda mezi hlavou a blokem motoru Punto 1,2 8V r.v.2
Ahoj no koukam ze nejsem sam mam sice 16v ale taky ted resim to ze me z auta tece ale e nezjistil ani odkud a kevsemu hlavne za jizdy asi jezdim na vodu jenze z vejfuku nic podezreleho takze stim jedu v po k mechosovy a bude se pretesnovat celej motor a bude to ranec ale tak po 150000 si neco zasloui
Punto mk2 sporting 1.2 16v LPG muj 1:)
Ahoj,mně taky motor nekouří,olej nepřibívá,voda v nádržce čistá.Tlak v expanzce trochu je,ale jenom když je motor ohřátý,po schladnutí ne,ale asi to je normální,voda z nádobky neteče.Právě by mně zajímalo,jestli je možné,že by bylo těsnění fouklé ven,jestli už tento problém někdo tady neměl.Taky je ale možnost,že mi možná prorezavěla mrazová zátka a voda teče všude okolo,zapatlaná od nějakého sajrajtu je,takové mejdlíčko.Jenomže je tam špatnej přístup,tak se k tomu více nemohu dostat.Díval jsem se tam zrcátkem,jak to šlo.
tak jsem to vzadu dneska očistil,nastartoval motor a zrcátkem jsem sledoval zadní část motoru a závada se projevila.Voda teče ze spoje mezi motorem a plastovou přípojkou,na kterou se nasazuje hadice k topení a stejká po motoru na zem.Takže nové těsnění to opraví.Za to jsem přišel na to,že mám převodovku nejspíš KO,po každé jízdě začne kapat mezi převodovkou a motorem olej z převodovky,dokuď všechen nevykape.Tak musím sehnat jinou převodovku,jelikož je tato nejspíše načatá,když se tam olej neudrží a je i slyšet jak drnčí převody...
Ahoj,můžete mi prosím poradit,jak se jmenuje ta plastová příruba,co se šroubuje na hlavu motoru a jde z ní hadice k topeni do kabiny?Chci jí sehnat jinou.Koukal jsem na to včera a mám tu plochu,co se šroubuje k hlavě motoru trochu zdeformovanou,jako přiškvařenou a i po nanesení silikonu mi to teče ve spoji.Mám to pod přírubou pořád mokré.Může bejt prasklé těsnění hlavy ven aby voda tekla z motoru??