Ukazuje zle spotrebu
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Ukazuje zle spotrebu
caute mam taky problem kupil som fiat punto 1.2 16v motor slape dobre no myslim ze my ukazuje zle spotrebu paliva na palubnom pc alebo neviem kde je chyba.Palubny ukazal 18.5 km na liter co je asi 5.4 l na 100km no realne ked som natankoval a vypocital spotrebu bola oklo 6.1 co je podla mna velka odchylka. Po neakych asi 500 km od kupi my zacala svietit kontrolka motora z nicoho nic bol som s tim u kamarata na pc a zistil chybu oxigen senzor 1 presne cislo uz neviem no je to nieco z lambda sondou vymazali sme opat zacala svietit tak sme to nechali tak a kontrolka sa v asi 50 km inervaloch zhasinala a zapinala asi pred mesiacom som menil rozvody a filtre a kamarat my doporucil zeby som mohol skusit vycistit lambdu tak som spravil a odvtedy pokoj asi 600 km nic nesvieti tak teraz neviem co to mohlo sposobit ci ten vymeneny vzduchovy filter nakolko bol dost zaneseny alebo ta vycistena lambda no ta spotreba sa my zda stale nepresna ak viete hodte neake rady vdaka
- Reklama
Re: Ukazuje zle spotrebu
ja si myslim, ze to mas uplne ok, aj u mna je realna spotreba vyssia ako podla pc...
Je to dane tym, ze palubak vyratava spotrebu podla jednotlivych rezimov chodu, nema prietokomer (aspon o tom neviem), ktory by sledoval presne mnozstvo paliva dodaneho do vstrekov
Je to dane tym, ze palubak vyratava spotrebu podla jednotlivych rezimov chodu, nema prietokomer (aspon o tom neviem), ktory by sledoval presne mnozstvo paliva dodaneho do vstrekov
Punto MK2 1.2 16V HLX, r.v. 2000
ale vacsinou co som videl recenzie pilu ludia odchylku oklo 0,15 l aj aj amam 0,7 to je strasne vela si myslim
je to normal.. me to taky nekdy ukazuje celkem presne a nekdy uplne jinak.. nejvic odchylku na plnou nadrz jsem mel myslim 0,9l
FIAT PUNTO II 1.2 16V HLX 5d
ahojte,prosim vas mam otazku punto 1,2 44kw mi ukazuje 9,4L spotrebu,nie je to vela? Je tam plyn,ale aj tak,ale ako to vlasne ukazuje? neukazuje to stale napr ked pustim nohu s plynu ale az po neakej chvilke.A co znamena toto,dakujem
- Přílohy
-
- tacho.jpg (137.46 KiB) Zobrazeno 4402 x
-
- Zkušenej Fiaťák
Aha a ostatne znamena co? Neda sa niekde najst na nete vyznam palub.pc? Ze co ukazuje?
-
- Zkušenej Fiaťák
a spotreba je to kde mam momentalne tie ciarky,alebo nie?Lebo mne nappr ukazuje tam kde je KM/L tuusim alebo ako to tam je ze 9,4 a napr postojim tak o 15sec,ukaze 8,2 a takto pomali to ide dole,tak nvm
-
- Zkušenej Fiaťák
Nie nie toto co mas tak je dojazd. To ti ukazuje podla stavu paliva aby si vedel kolko km este prejdes na benzin co ti ostava. A pozor ked mas km/l tak si musis dat 100 deleno tp cislo co ti pise. Lebo km/l znamena kolko km prejdes na 1 liter paliva
Odoslané z HTC One S pomocou Tapatalku
Punto Sporting 1.2 16v 59kW r.v 2000
Mozes mi to povisvetlovat?
Dakujem
Dakujem
- Přílohy
-
- 20140302_180605.jpg (137.46 KiB) Zobrazeno 4399 x
-
- Zkušenej Fiaťák
1. Dojazd v km ( ked mas ciarky ako na obrazku znamena to ze jazdis na rezervu, svieti ti orandzova kontrolka na stave paliva mal by si natankovat )
2. Priemerna rychlost v km/h
3. Cas kolko jazdis od vynulovania palubneho pocitaca
4. Spotreba v km/l ( ak chces vypocitat l/ 100 km tak musis dat 100:8,4 = 11,9 litrov na 100 km
To mas dost vysoku spotrebu. Bud moc tlacis plyn na podlahu alebo mas nieco pokazene.
Ja v zime mam spotrebu okolo 7 litrov na 100 km cize podla palubneho 14.5 km/liter
2. Priemerna rychlost v km/h
3. Cas kolko jazdis od vynulovania palubneho pocitaca
4. Spotreba v km/l ( ak chces vypocitat l/ 100 km tak musis dat 100:8,4 = 11,9 litrov na 100 km
To mas dost vysoku spotrebu. Bud moc tlacis plyn na podlahu alebo mas nieco pokazene.
Ja v zime mam spotrebu okolo 7 litrov na 100 km cize podla palubneho 14.5 km/liter
Punto Sporting 1.2 16v 59kW r.v 2000