Uložení zadní nápravy Punto Mk1

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

sefik
Fiaťák

Uložení zadní nápravy Punto Mk1

Příspěvek od sefik »

Zdravím Fiaťáci,
potřebuju radu... Mám v háji uložení zadní nápravy, ale kompletně... Původní uložení vydrželo na 100 Tkm, ale bohužel se výměně už nadále nevyhnu...
Při prázným autě ložiska pěkně "křoupou" celé uložení mlátí do kastle a kola mám do A tak, že mě sem-tam levý kolo drhlo o plast u rámu (samože díky ráfkum 6,5x15), tak jsem ten plast troška přichytil...

Takže potřebuju vědět, co všechno koupit? Myslím, že by měly stačit 2 sady na opravu uložení zadní nápravy (ložiska, kroužky, šroub, etc...), nepletu se? Kdyžtak prosím o potvrzení, nebo vyvrácení, než se do toho s kolegou pustím :) Ohledně dílů kdyžtak odkazujte na http:\\www.autokelly.cz

Díky, ať vám to frčí!
Puntík 55s na LPG
Reklama

liborko
Všeználek

Re: Uložení zadní nápravy Punto Mk1

Příspěvek od liborko »

Pohledej,je to tu krásně rozepsané,myslím že ti to tu nebude nikdo znovu rozepisovat. Já ti k tomu jen poradím,ať si koupíš kvalitnější značkovou sadu.Žádnou noname za pár stovek(začíná to někde od 300kč) už s tím mám zkušenost takovou,že ten čep který je vsazen do ložisek měl holt o dost menší průměr než vnitřní průměr ložisek tzn.ty ložiska na tom čepu pěkně lítaly (mají se tam krásně nalisovat a pevně držet) takže kdybych to tam dal, tak za 3 měsíce to můžu měnit znova jako blbec,tzn. sada letěla do popelnice. A jestli si to dovedl až do takového extrému,že ti kola šly fest do A a dokonce dřely o podběhy tak se modli ať to nemáš vevnitř v ramenech vymlácené tak abys nemusel kupovat celé nové ramena :wink:
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
sefik
Fiaťák

Příspěvek od sefik »

Já hledal a našel všechno možný, jen né to, co jsi napsal ty. Už i jeden známej mechanik mi radil, že nemá cenu kupovat levný srágory, že to prostě nebude sedět a když už, hned se to vymele. Do A mám z většiny jen levý kolo, pravý je jen krapet vychýlený a hlavně ložisko tam nekřoupe... Mimochodem, byl urezlej držák na ten plast v podběhu a jak je guma po straně popsaná s různými výstupky, tak to bralo o ten plast a nechutně to rezonovalo, nechtěl jsem to kompletně rozepisovat.. Taky to dělalo jen, když byly vzadu na sedačkách 3 lidi, což se není čemu divit, když to je vymlácený, s velkýma ráfkama a ještě při průjezdu pravotočivými zatáčkami...

Mám v plánu koupit díly od Febi, ty, mysmím, budou v pořádku?!
Puntík 55s na LPG
WOoFeR
Začátečník

Příspěvek od WOoFeR »

Ja som to menil na mojom punte celá sada na obe strany ma vyšla 40 € aj s poštovným a zatial je to v pohode ale ložiská som mal na maderu...
Otomar
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otomar »

Zatim sem najel na nejlevnejsi sade z autodily prostejov 15000km a nemuzu si stezovat.
Fiat Punto MK1 55, 1996; Ford Focus 2004
denny
Začátečník

Příspěvek od denny »

Pánové,komu i po výměně těch ložiskových kitů stále vzadu něco ťuká a zjistí se silentblocky proti karoserii,tak není nutno je měnit.Firma Febi vyrobila elegantní záležitost a montáž je do 5min.
Zde je dokumentace
http://www.autokelly.cz/Manuals/FB_12244.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Montuje se to přes ty přední-ty klepou.
J.Spichal
Fiaťák

Příspěvek od J.Spichal »

to jsou vlastně ty puky. :)
Punto 2, 1,2, 8V, 2000.barva červená, 114000km další přírůstek Punto2, 1.2 2000,8v, 91500km barva červená po důchodci.
sefik
Fiaťák

Příspěvek od sefik »

Chtěl jsem výměnu zdokumentovat, ale jaksi jsem to v zápalu boje vynechal, tady jsem pro představu našel takovej hrubej postup. :-)
http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=456
Puntík 55s na LPG
Fanny94
Začátečník

Příspěvek od Fanny94 »

Zdravím, minulý rok sem řešil stejný problém, zadní náprava byla hlučnejší a kolo bylo značně do A se dřením o podběhy byl jeden a ten samí problém, postupoval sem podle návodu nalezeném zde na foru a se sadou koupenou na autokelly.cz (tou nejlevnější nemám žádný problém. akt. najeto na novém uložení 65 tis. a bez problému. :wink:
armaman
Fiaťák

Příspěvek od armaman »

Zavesenie ramien zadnej napravy a silentbloky
http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... D5Pnqt8Okc" onclick="window.open(this.href);return false;

Pripadne tu
http://www.dilyfiatov.cz/p970-silentblo ... dni-punto/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.dilyfiatov.cz/p971-silentblo ... dni-punto/" onclick="window.open(this.href);return false;

Najlepsie riesenie ja vybrat celu napravu, Su tu sice navody ako to robit aj na vozidle ,ale to mi pride dost krkolomne.
A volou by som sa vzhladom k veku vozidiel nezaoberal. ja co robim tak robim na dojazd...
Fiatu už "nefandím"
peter963
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od peter963 »

Ak chces vybrat zadnu napravu len abi si vymenil ulozenie ramien tak to je blbost.Musis vsetko odpajat od napravy.
PETER Sn.-FIAT PUNTO-1.7 TD SX 5dvr.Ex
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
armaman
Fiaťák

Příspěvek od armaman »

Ale on ide vymienat aj ulozenie co znamena aj silentbloky....
Takze vybrat zadnu napravu nie je vobec blbost
Fiatu už "nefandím"
peter963
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od peter963 »

Ja som menil aj silentbloky a naprava bola hore.Prv som pomenil lavu stranu a potom pravu vpohode.
PETER Sn.-FIAT PUNTO-1.7 TD SX 5dvr.Ex
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
armaman
Fiaťák

Příspěvek od armaman »

Naco spekulovat. Ak bude mat ulozenie zasekane tak si nepomoze nicim. Co ak bude potrebne pouzit horak.... Ja som to vyhodil a bol pokoj. Ziadne vymyslanie a praca bola pohodlna.
Je to otazka par minut navyse a odvzdusnenia brzdovej sustavy...
Fiatu už "nefandím"
sefik
Fiaťák

Příspěvek od sefik »

Měnil jsem jen ta ložiska v podélných ramenech, docela brnkačka :) V klidu jsem to udělal doma na dvorku, stačila mi gola sada a trošku zručnosti... Nejhorší bylo rozdělat brzdové trubky.. Ty jsem odpojil od brzd. válečků a pak oddělal celou přírubu z ramene (byla tam 13ka šroub).. To byl asi tak jediný zádrhel.

Na ramenech byla asi 0,5cm vůle, ani se nedivím, že to dávalo takové rany, když to vypadalo takhle:

Obrázek

Oproti tomu bylo vnější ložisko jako nové!.. Vnější kroužky šly ven samy, obklepal jsem rameno dokola a pak použil šroub a hned byly venku :) Starej šroub jsem pak použil na nalisování ložisek a kroužků na trubičku, zaplácal jsem to vazeilínou až až a snad bude teď klid :)

Rozdíl levé strany zde:

Obrázek
Puntík 55s na LPG
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“