Jezdím ve stilu 1.9jtd 85kw(chip na 107kw) ale poslední dobou, rekneme ze se mi to stalo tak 5x za 6 mesicu, jsem zaslechl z motoru strasny zvuk, plechovy, jakoby se neco urvalo a mlatilo to v nem, jak kdybych vzal 2 kastroly a mlatil o s nima o sebe. Naposledy vcera vecer, kdy jsem si rikal ze to zase do rana zmizi, ale dnes rano to tam porad bylo. Ten zvuk se objevuje, JENOM na volnobeh, respektive kdyz se priblizim i se sarazenym stupnem k 1k otackam, napriklad kdyz jedu 50 na 4.stupen... Kdyz ZMACKNU spojku-pedal, zvuk zmizi, pustim - opet mlatici hrnce z motoru.... Jinak pri jizde zadny problem. Premyslel jsem nad spojkou, prevodovkou ? Moc tomu nerozumim, ale nekde tady na foru jsem nasel ze by to mohl byt vadny setrvacnik dvouhmoty.
Můžete mi poradit jestli se ubírám správným směrem ? Nebo jestli to muze delat vic veci... ? Případně dá se setrvacnik vymenit i bez toho aby se davala nova spojka, prevodovka ? Nebo jestli se rovnou da koupit nejaka spojkova sada ktera tento dil obsahuje ? Na netu samotny setrvacnik stoji 8,5k+ cemuz se asi nevyhnu, ale nerad bych koupil novy a pak zjistil ze mi to treba delala spojka. Také mě napadlo jestli to nemohlo souviset s narustem vykonu pri chipu ? Ale ten mam 2 roky a zatim s tim problem nebyl. Jediny rozdil krom narustu vykonu je i prumerna spotreba z cca 7l na 5,3l.
Než s tím pojedu na servis, chtěl bych znát Váš názor.
Děkuji