Punto 1.6 Sporting problém s elektrikou

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Jerabek.David
Začátečník

Punto 1.6 Sporting problém s elektrikou

Příspěvek od Jerabek.David »

Zdravím, auto mi zase nějakou dobu stojí, točí ale nechytne. Tak jsem začal automaticky jestli tam jde vůbec jiskra a nejde, tak jsem měl tucha že bude v háji cívka, půjčil sem si cívku, tou to taky nebylo, tak jsem potom vzal zkoušečku a přišel nato že nejde do cívky elektrika ale pořád mi to bylo divné, protože jsem prošel veškerá relátka a pojistky a všechno OK. No a dále což je mi záhada že při otočení klíčku nesepne čerpadlo, tudiž to nedává ani jiskru ani tam nejde palivo. Měl jsem tucha že by to mohl být imobilizér, ale když strčím klíč do zapalování a otočím tak se rozsvítí a zhasne, tudiž bych řekl že imo asi OK a nebo alarm. Neřešil někdo stejný problém? Prosím help :)
Fiat Punto Sporting 1.6 8V 65kw 90hp
Reklama

twolive
Zkušenej Fiaťák

Re: Punto 1.6 Sporting problém s elektrikou

Příspěvek od twolive »

omrkl bych snímač kliky (čidlo otaček) podle toho to dava jiskru a čerpadlo u 1.6 sepne až začneš startovat (ps: není to jak u 1.2 že se sepne hned po otočení asi na 5s).. pokud nic tak už leda ta řj
punto cabrio 90 1,6 8v 65kw mpi
cinquecento 1.1 8v asi 50 kw mpi
punto gt .. 1,4 8v turbo
stavba cabrio 2,4 20v 96kw td
Jerabek.David
Začátečník

Dobrá zkusím omrknout, když je čidlo od oleje nebo prostě zanesené na té klice tak cívka nehodí jiskru?
rossi
Znalec

Příspěvek od rossi »

čerpadlo u 1.6 sepne až začneš startovat
u 1.6 sepne čerpadlo tak jako u všech puntˇů na 5-10s po otočení klíčku do prv. polohy. jinak by nebyl v pal. systemu dostatečný tlak a musel bys dlouho/vicekrát/ startovat.
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Jerabek.David
Začátečník

Tak už to hrčí :) díky pánové, byl to snímač otáček na klikové hřídeli, zřejmě jak jsem si spravoval izolaci elektriky tak jsem ho měl odpojený a špatně jsem ho tam nasadil, protože byl ohnutý 1 pin, tak jsem ho narovnal a hrčí to, tak jsem rád. :)
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“