Fiat Punto 1.7 TD
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: Fiat Punto 1.7 TD
auto nemá výkon presne ako si to napísal ...motor reaguje na plyn a dá sa vytočiť ... zajtra majú mechanici vraj skontrolovať nejaké veci tak potom dám vedieť
- Reklama
ono bud by mala byt chyba ako pisal Toti, ze bud spojka/prevodovka...alebo mu nedodava dostatok paliva, takze jedine trysky dat na ultrazvuk, pripadne skusit vymenit ak mas nejakeho znameho co ma taky motor....ale skus pozriet aj nasavacie potrubie pripadneho ho komplet precistit....najlepsie by asi bolo najst taky servis, kde maju diagnostiku na tento typ Punta a tam to pozriet
"NOW" Citroen Xsara Picasso 1.8 16V :)
"EX" Fiat Punto Mk2a 1.2 16V :(
"EX" Fiat Punto Cabrio 1.2 16V :(
"EX" Fiat Punto Mk2a 1.2 16V :(
"EX" Fiat Punto Cabrio 1.2 16V :(
prevodovka ani spojka zrejme nie ... skôr si myslím že to bude tým že nemá dostatočný prívod paliva ... poviem im nech to poriadne pozrú
- Toti
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
SskokK ak myslíš normálnu pc diagnostiku tak tu s tým nič nevyriešia, to je čisto mechanika. Ak sa dobre pamätám tak el. ovladanie tam bolo iba na egr ventil. A trysky podla mňa aj keby su zasraté a neprášili by dobre tak auto by malo ako taký výkon aj ked by nemalo plynulý chod a dymilo by. Sanie podla mňa nebude upchaté lebo tam je velmi krátke kedže tam nieje IC tak je asi 30cm hadica z filtra do turba a 30cm hadica z truba do sania, takže jedine ak by tam bol vzduchový filter z roku pána
Výfuk je vraj v pohode tak predpokladám, že páni mechanici ho teda skúšali odpojiť pre vylučenie upchatého katu, prípadne by som zaslepil aj EGRko ak ešte nebolo.
My sme mali napríklad raz na starej TD marei problem s čerpadlom na ktorom bol naprd ten posuvník ktorý je ovládaný pretlakom od turba a podla toho si čerpadlo mení velkosť dávky, aby pri plnom tlaku v sanií bola aj adekvátne vyššia dávka vstreknutej nafty. Ale aj napriek tomu že to nefungovalo, asi z dôvodu netesnosti na čerpadle a stále dávalo len malu dávku, tak auto išlo asi ako hladký diesel ale stále išlo. Zato je mi divné, že vie vytočiť aj motor ale nevie sa poriadne pohnuť. Ešte som nemal problem s dieslom aby motor išiel ale nemal žiadny výkon na pohnutie autom a hned ho zadusilo.
Výfuk je vraj v pohode tak predpokladám, že páni mechanici ho teda skúšali odpojiť pre vylučenie upchatého katu, prípadne by som zaslepil aj EGRko ak ešte nebolo.
My sme mali napríklad raz na starej TD marei problem s čerpadlom na ktorom bol naprd ten posuvník ktorý je ovládaný pretlakom od turba a podla toho si čerpadlo mení velkosť dávky, aby pri plnom tlaku v sanií bola aj adekvátne vyššia dávka vstreknutej nafty. Ale aj napriek tomu že to nefungovalo, asi z dôvodu netesnosti na čerpadle a stále dávalo len malu dávku, tak auto išlo asi ako hladký diesel ale stále išlo. Zato je mi divné, že vie vytočiť aj motor ale nevie sa poriadne pohnuť. Ešte som nemal problem s dieslom aby motor išiel ale nemal žiadny výkon na pohnutie autom a hned ho zadusilo.
Train horn in car ? ...why not ! :D
momentálne Alfa 166 2,4JTD ...EGR off, KAT off
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
teraz som prišiel zo servisu skontrolovali trysky sú v poriadku ... skúšal som auto natočiť a to isté ako som už písal z výfuku ide biely dym... auto klepe ... nakoniec nešlo potom už ani naštartovať ale vraj naštartuje na prvý krát čiže si to zosumarizujme (imobilizer,lambda,palivový filter,vstreky, trysky,čerpadlo) sú v pohode čiže ešte mi niečo spomínal že pozrú či nieje niečo s turbom a aj výfuk ešte pozrú
zistili chybu ... mám zlé turbo ... čerpadlo je v poriadku ,trysky,vstreky,výfuk ... vraj ak sa urobí turbo tak auto pôjde
- Toti
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Podla tých problémov mi to vôbec nesedí na turbo. Ten motor musí ísť aj bez turba, ked odpojíš hadicu do sania, že si bude iba motor sám nasávať tak to musí ísť, pôjde pomalšie do otáčok a nebude mať velký výkon ale pôjde. Alebo keby su ložiská v prdeli a je tam vôla jak na kolečku fúrika tak sa turbo roztočí ale bude chňápať vela oleja do sania, motor aj tak pôjde ale bude dymiť na šedočierno z dôvodu palenia oleja. Biely dym je jedine ked ti ťahá vodu do spalovacieho priestoru, prípadne teraz to môže byť z dôvôdu chladneho počasia, ale to musí mechanik vidieť.
Ale tak uvidíš ako to teda opravia, hádam to teda pôjde ked to oni tvrdia.
Ale tak uvidíš ako to teda opravia, hádam to teda pôjde ked to oni tvrdia.
Train horn in car ? ...why not ! :D
Toti dúfam že to pôjde ... dám vedieť ... vlastne výmenou turba by malo auto plynule ísť ... povedal mi že sa vozil (čiže čerpadlo môžme definitívne vylúčiť ) a že olej ide do motora tým pádom by zadrel motor a preto je taký dym aký je
auto už ide ... trošku viac dými ale čo už ...
auto už ide ... trošku viac dými ale čo už ...