prevodovka s poloosou
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
prevodovka s poloosou
Ahoj
Kupil som prevodovku ktora je bez dielov,(tripoidu) ktory je na obrazku (puzdra na klb poloosi)
V otvore diferencialu nie je vidiet ten tisichran (pastorok) za loziskom.
Moze sa pastorok pootocit, alebo padnut nizsie a preto ho nevidiet?
Da sa natlacit spominane puzdro klbu poloosi s tym poistnym kruzkom do pastorka bez rozobratia diferencialu.
Clovek od koho som prevodovku kupil hovoril, ze on tu poloos iba vytiahol, bez demontaze poistneho kruzku a inemu predal kompletnu poloos.
Na zhrnutie
Chcem vediet, ci sa moze pastorok samovolne pootocit, ked su vybrate obe puzdra klbov poloosi (P+L)
A ci sa daju puzdra klbu poloosi namontovat spolu s poistnym kruzkom bez rozobrania diferencialu.
Dakujem za odpoved
Jano
Kupil som prevodovku ktora je bez dielov,(tripoidu) ktory je na obrazku (puzdra na klb poloosi)
V otvore diferencialu nie je vidiet ten tisichran (pastorok) za loziskom.
Moze sa pastorok pootocit, alebo padnut nizsie a preto ho nevidiet?
Da sa natlacit spominane puzdro klbu poloosi s tym poistnym kruzkom do pastorka bez rozobratia diferencialu.
Clovek od koho som prevodovku kupil hovoril, ze on tu poloos iba vytiahol, bez demontaze poistneho kruzku a inemu predal kompletnu poloos.
Na zhrnutie
Chcem vediet, ci sa moze pastorok samovolne pootocit, ked su vybrate obe puzdra klbov poloosi (P+L)
A ci sa daju puzdra klbu poloosi namontovat spolu s poistnym kruzkom bez rozobrania diferencialu.
Dakujem za odpoved
Jano
- Reklama
- peter963
- Zkušenej Fiaťák
Re: prevodovka s poloosou
Ake mas punto,I aleboII ?Lebo GT a TD ma ine poloosi ako 55a60.A este z akeho tu poloosu mas?
PETER Sn.-FIAT PUNTO-1.7 TD SX 5dvr.Ex
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
Punto2 r.v. 2003 1,2 8v
Jano
Jano
Určitě, nedávno jsem to dělalA ci sa daju puzdra klbu poloosi namontovat spolu s poistnym kruzkom bez rozobrania diferencialu.
Nejsem si 100% jistej, ale tipnul bych, že nijak na závadu. Ale že nevidíš ten "tisícihran" v difu je divný - koukal jsi opravdu pořádně? Je až hodně vzadu, nejdřív je tam poměrně velký kus hladký.Chcem vediet, ci sa moze pastorok samovolne pootocit, ked su vybrate obe puzdra klbov poloosi (P+L)
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Pozeral som dokladne a tisichran som nenasiel.
Uz som rozobral diferencial a ozubene kolecko s tisichranom bolo vypadnute von, takze ak bude volakto vyberat tie puzdra napr. kvoli vymene gufier, tak nech vyberie iba jednu stranu a nie obe naraz, lebo dopadne nedobre a bude musiet rozoberat cely diferencial.
Jano
Uz som rozobral diferencial a ozubene kolecko s tisichranom bolo vypadnute von, takze ak bude volakto vyberat tie puzdra napr. kvoli vymene gufier, tak nech vyberie iba jednu stranu a nie obe naraz, lebo dopadne nedobre a bude musiet rozoberat cely diferencial.
Jano
Caute páni,
podari sa mi vybral poloos z prevodovky, ked je na konci poloosi poistny pruzok? (prvy obrazok v tejto teme).
Samozrejme bez rozobratia prevodovky, len s vypustenim oleja
podari sa mi vybral poloos z prevodovky, ked je na konci poloosi poistny pruzok? (prvy obrazok v tejto teme).
Samozrejme bez rozobratia prevodovky, len s vypustenim oleja
Punto II 1.2 16v - môj staničný špeciál
podarí sa ti to, musis opatrne zapacit niecim medzi prevodovku a poloos... par dni dozadu som to robil
Fiat Punto MK2 1,2 16V
a co ten pojistný kroužek ten necháš v difecu?
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Podarilo sa, diky páni. Konečne mám vymenený homo-kĺb a v zákrute sa necítim sa ako rapkáč.
Punto II 1.2 16v - môj staničný špeciál