PREHRIEVANIE 1.9JTD

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
lukas-pt
Začátečník

PREHRIEVANIE 1.9JTD

Příspěvek od lukas-pt »

Čaute hoši,
mám problém s prehrievaním na mojom stile 1.9 JTD 85k,
Keď Idem po dialnici alebo kdekoľvek a mám len trochu plynu tak sa nič nedeje, ale akonáhle mu držím plný plyn tak teplota ide za polku a šplhá sa aj ku červenému. No ako náhle pustím plyn vráti sa späť na polku. A keď aj nieje teplota nad polkou tak auto mi nejde skôr kým nemám 2000otáčok.

Vymenil som termostat a aj čidlo na termostate, voda sa mi nestráca ani nebublinkuje, hadice niesú natlakované a auto je svižné od 2000otáčok.

Poradte lebo neviem čo je stým...
Reklama

rudas.mp
Začátečník

Re: PREHRIEVANIE 1.9JTD

Příspěvek od rudas.mp »

Pokud je do 2000 auto mrtve tak je to na 99% otevreny a nefunkcni EGR ventil. Staci ho rozebrat vycistit ale pokud je nefunkcni ten el.magnet co ho ovlada tak jedine novy a nebo ho softwarove uzavrit nastalo a mas klid navzdy.
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Koukni na http://stilo.org/ je tam spousta odpovědí.Nechci Tě děsit,ale jsou případy ,že až třetí termostat makal tak jak má. Na EGR můžeš kouknout zde https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=9&t=19908
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
rudas.mp
Začátečník

Příspěvek od rudas.mp »

Jojo slavny a hodne drahy termostat,ale staci do hadice vrazit termostat z R5 a je klid a stoji to cca 100,- a funguje skvele mam to ve dvou stilousich
lukas-pt
Začátečník

Příspěvek od lukas-pt »

Hoši ďakujem Vám idem vybrat ten egr a zaslepim to... a skusim ten termostat R5 uz som nieco zato cital :-) Dam vediet ci pomohlo ;-)
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Když budeš dávat z R5 ještě koukni na ten původní termostat ,aby nebyl přivřený to by Ti moc nepomohlo,ale to asi víš :mrgreen:
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
lukas-pt
Začátečník

Příspěvek od lukas-pt »

Takže konečne som to poskladal. EGr som nakoniec nezaslepil iba vyčistil bol tam strašný bordel uvidím či to bude lepšie, no podarilo sa mi odtrhnúť odvzdušňovák čo je za termostatom taký umelý šróbik :-D Takže zajtra idem do fiatu objednať nový. :-)
stando
Začátečník

Příspěvek od stando »

Je potrebne vycistit a nasledne zaslepit EGR ventil...
stando
Začátečník

Příspěvek od stando »

Este jedna vec ak das ten R5 termostat tak si skontroluj ten povodny a ak je privrety tak je dobre ho odtial zvnutra vykuchat aby nedoslo k uplnemu prehriatu,ale podla toho co pises tak mas skor problem s EGR.
lukas-pt
Začátečník

Příspěvek od lukas-pt »

Dnes som bol v BA a ručička opäť za polkou... nešla do červeného no keby mu podržím na podlahe tak sa tam určite vyšplhá.... :cry: Auto ide super po vyčistení Egr a spotreba mi vyšla 5,8l a po dialnici 140km/h... A nedal som ten R5 kupil som riadny termostat no vňom asi chyba nebola a šróbik odvzdušnovaci som nahradil riadny šróbikom a na zavit som dal tesniacu pasku co sa používa aj na vodovodne rury... asi už pomôže len kanister s benzínom
Kiňas
Začátečník

Příspěvek od Kiňas »

Pokud je termostat v pořádku, a hadice do chladiče teplá a auto se ti stále přehřívá, tak by to asi chtělo novou vodní pumpu. Stává se někdy, že plastová vrtulka se začne protáčet na hřídelce a nestíhá koloběh vody v okruhu. Je to ale jen můj názor. Čáo.
Stilo 1,9 Multijet 88kW
Odpovědět

Zpět na „Stilo“