Zadní brzdy

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
JBiben
Začátečník

Zadní brzdy

Příspěvek od JBiben »

Měl bych takovou prosbu. Měnil jsem na zadní nápravě (Fiat Stilo 1.9 Jtd 103kw 3D) nové brzdové kotouče + destičky. Auto brzdí dobře, akorát při sešlapnutí brzdováho pedálu od zadníh brzd vycházej zvuky takové praskání , vrzání, tak nějak bych to popsal :roll: Tak bych se chtěl zeptat, zda to po výměně někomu taky dělalo a jaká je příčina. A hlavně jak se to dá odstranit. Předem děkuji za jakou koliv odpověd :wink:
Reklama

datelos
Fiaťák

Re: Zadní brzdy

Příspěvek od datelos »

Možná si je dal opačně-vnitřní za vnější.Byvají tam takové vystouplé špuntíky.Když je přehodíš tak jde i zpátky špatně třmen.Já si je takto přehodil na předku, ale trklo mě to že mi to de špatně složit.
Fiat Stilo 1,9JTD 85KW r.v.2004, najeto 258000km
JBiben
Začátečník

Příspěvek od JBiben »

datelos píše:Možná si je dal opačně-vnitřní za vnější.Byvají tam takové vystouplé špuntíky.Když je přehodíš tak jde i zpátky špatně třmen.Já si je takto přehodil na předku, ale trklo mě to že mi to de špatně složit.
Složit to šlo dobře. Nechci být za blbce ale že by byli vnější a vnitřní to ani nevim. A jak bych poznal jestli jsou ty špuntíky resp. destičky dobře nebo špatně?
jano207
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od jano207 »

Robi to aj mne nieco podobne a neriesim =)
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
JBiben
Začátečník

Příspěvek od JBiben »

Tak konečně jsem odstranil to praskání v zadních brzdách. Problém byl v tom, že jsem při výměně zatáčel pístek a potom jsem nenatočil ty drážky jak jsou na tom pístku do polohy, tak aby mi tam při nandavání třmenu zapadl ten výčnělek jak je na brzd. destičkách právě do té drážky :oops: . A to mě fakt vubec nenapadlo. Tim padem pístek tlačil na ten výčnělek a ty brzdové destičky brzdily nakřivo a lehce to přibrždovalo , což bylo po rozebrání vidět jak jsou dojebaný :roll: :twisted:
elvis.jarous
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od elvis.jarous »

jo, jo. učíme se stále :mrgreen:
Fiat Stilo multiwagon 1.9 JTD 16V 103KW 6q
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda Octavia 1,6 SR 74KW Liftback rv.99
ex-opel corsa 1.3 i 3door rv.87
ex-Škoda 105 l rv.87