Otočení klíčkem v zapalování.

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
hanz
Začátečník

Otočení klíčkem v zapalování.

Příspěvek od hanz »

Zdravím, mám tak dva měsíce problém se startováním Punta, ročník 94. Řekněme (poněkud neodborně), že to, do čeho se dává klíček má dvě "polohy". Jedna z nich je, když je zámek "zapadlý" ve spínací skřínce, druhá když ho nejspíš nějaká pružina povystrčí kousek ven. V prvním případě není problém otočit klíčkem, ale v druhém to v podstatě nejde. Je to, jako by byl zamčenej volant, ale přitom neni. Abych tim klíčkem otočil, musím do toho zespoda praštit (rozumnou silou). Myslím, že je to problém se spínací skřínkou, ale v servisu (servis, se kterým mam jen dobré zkušenosti) mi řekli, že je to problém s klíčkem, je už prej moc opotřebovanej a spínačka je naprosto v richtiku. Je pravda, že se mi občas trochu hůř odemykaj dveře, ale ještě se mi nestalo, že bych je neodemknul, spíš to de trochu ztuha, i když je zámek namazanej. Děkuji za odpovědi, pokud se někdo s tímhle problémem už setkal a ví, jak to řešit. Pravda je, že novej klíček by nejspíš vyšel levnějš, než ta spínačka. Je bez elektroniky, imobilizér je mimo, takže doufam, že to je klíčkem.
Reklama

liborko
Všeználek

Re: Otočení klíčkem v zapalování.

Příspěvek od liborko »

Presne tak,je to opotrebovanym klickem,mam to taky tak,musim kvuli toho pouzivat druhy(hnedy) . Takze pokud nemas nahradni,tak si musis nechat pridelat.
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
hanz
Začátečník

Re: Otočení klíčkem v zapalování.

Příspěvek od hanz »

Opravdu to tim klíčkem bylo. Když jsem viděl nově vyrobenej, tak v porovnání se starym je vidět hned několik rozdílů :D
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“