Nestartuje

Moderátor: peta.smolik

JamieB
Začátečník

Nestartuje

Příspěvek od JamieB »

Zdravím Italy, mám ,,menší´´ problém. Po zaparkování sem odešel na půl hodiny. Když sem se vrátil tak jako vždy sem chtěl nastartovat, kontrolky se rozsvítily a motor se ani nehnul. Tak jsem to zkusil nahodit přes kabely a nic, žádná změna. Zítra zkusím ještě proměřit baterku a uvidím co dál. Prosím o radu předem ,,DÍKY´´.
Reklama

chilly
Zkušenej Fiaťák

Re: Nestartuje

Příspěvek od chilly »

pokud ti točí starter tak proměření baterky a nahazovaní přes kabli mi příjde uplná volovina! Co čerpadlo dava? Jaká motorizace?
stilo 1,9jtd 2003 85/110kw
JamieB
Začátečník

Příspěvek od JamieB »

právě že startér netočí, dneska jsem vyměnil baterku a furt stejné. nic. čerpadlo dává, 1.9 Jtd 59 kw
rossi
Znalec

Příspěvek od rossi »

když netočí startér tak je jasné gde je chyba.Vyměn startér a je to.
sterter.jpg
sterter.jpg (6.47 KiB) Zobrazeno 5698 x
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
chilly
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od chilly »

přesně tak,ale vetšinou stačí vyndat a vyčistit
jano2229
Začátečník

Příspěvek od jano2229 »

Plus bysom si dal premerat vykon ked uz bude vonku
JamieB
Začátečník

Příspěvek od JamieB »

nezhasíná kontrolka baterky a oleje.
rossi
Znalec

Příspěvek od rossi »

pokud nezhasíná dobíjení bude asi chyba i v alternatoru.
Rossi
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
vanDave
Fiaťák

Příspěvek od vanDave »

Co kabely ke startéru, jsou ok?
Na firemní dodávce (ne fiat) jsme taky jednou nemohli nastartovat, byla na startéru zoxidovaná kostra nebo "+".
Možná by stálo za to změřit napětí na kabelech startéru.
Spínačka nezlobí/nezlobila?
Stilo MW 2003 JTD 85 kW
chilly
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od chilly »

rozebrat starter a vyčistit,prach z uhlíku ho posíla do zkratu a on se neotačí. CCa po 150tis km to dělá kazde auto
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
rossi
Znalec

Příspěvek od rossi »

JamieB právě že startér netočí, dneska jsem vyměnil baterku a furt stejné. nic. čerpadlo dává, 1.9 Jtd 59 kw

Zařad neutral,zabrzdi ručku,a spoj silným izolovaným vodičem svorky na startéru(silný a slabý drát) tím vlastně roztočíš startér.Pokud se neroztočí,vyndat a vyčistit, proměřit,a asi vyměnit.
Rossi
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
JamieB
Začátečník

Příspěvek od JamieB »

Všem děkuji za užitečné rady.Tak to bylo tim startérem.Nechal jsem vymenit uhlíky které tam vlastne uz ani nebyly.Díky !!
vojtikwilhelm
Začátečník

Příspěvek od vojtikwilhelm »

Dobrý den mám dotaz na Alfa romeo 156 1.9 jtd 105 k 77kw
Auto při volné jízdě zničeho nic zhaslo a nechtelo nastartovat eletrika fungovala jak ma a motor nenaskocil odtahla se domu rozvody ok nechala se udelat diagnostika hlasila vadu regulator tlaku paliva koupil jsem novy regulator (ten co je primontovany v tlakovem cerpadle ) auto nenaskocilo zkousely sme ho roztahnou a chytlo az pri vysich otackach a motor sel velmi spatne kolisaly otacky a musel se drzet furt pod plinem ….nejspis spatny tlak nafty udelaly jsme nove rozvody vymontovaly trubku co vede z tlakoveho cerpadla do konzole s trubkami ke vstrikum a tlak nafty byl nizky pri startovani (jen vytekala zvolna ven ) a to I kdyz se zapnulo jen zapalovani tak podavaci cerpadlo dotahlo naftu az k motoru I pres tlakove cerpadlo sehnal jsem jine cerpadlo uplne stejne regulator novy a pres cerpadlo ted proznemu nejde nafta vubec dostane se dovnitr do cerpadla (kdyz vymontuju regulator tlaku z cerpadla nafta z nej vyteka ) ale do konzole se nafta z cerpadla nedostane ani pri statovani …....diagnostiku jsme delali nekolikrat ale jen na starem cerpadle furt to hazelo jen chybu tikajici se toho tlaku …...ted me jen mate proc nejde nafta pres vymenene cerpadlo vsechno sme vzdy odvzdusnovaly jen tim sroubkem na inbus co je nahore u toho jakoby rozdelovace privodu paliva (hadic paliva) relatka vse je oka auto by melo chytnout jen co dostane naftu ale s tou naftou je problem uz jsme bezmocny vubec netusim co by to mohlo byt :( :(
idefix
Znalec

Příspěvek od idefix »

Nevím a neznám problematiku Alfy a nechci kecat ,ale nemůže být přicpaná nádrž?? To podávací čerpadlo musí sát naftu z nádrže přez nějaké sítko a to může být ucpané. Je to jen moje hypotéza
Někdo měl něco podobného u Mareii a problém byl v bordelu v nádrži.
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=13392" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
Odpovědět

Zpět na „Stilo“