Ahoj,
prosím o radu, mám stilo 1.4. 2004 70Kw a dnes během jízdy se rozsvítila kontrolka motoru s hláškou engine fault.
Mám podezření na lambdu, ale to je jen amatérský nápad. Auto jezdí normálně, nechcípá, ale zdá se mi snížený výkon....
Nevíte co to může být?
Předem děkuji za radu..
engine fault.
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: engine fault.
Zdravím,
důvodů k zobrazení hlášky engine fault může být spousta. Rozhodně je předčasné dělat závěry bez napojení na diagnostiku. Doporučuji tím vždy začít.
Diagnostika zde již byla dostatečně podrobně popsána a její pořízení rozhodně stojí za těch pár korun (předpokládám, že vlastníš např. laptop).
Pokud si dáš trochu práce tak na forum najdeš spoustu konkrétních odkazů (kabel cca 300Kč, software volně šiřitelný).
Nebo můžeš navštívit servis kde za jedno provedení diagnostiky dáš minimálně tolik jako za kabel.
Volba je na tobě.
důvodů k zobrazení hlášky engine fault může být spousta. Rozhodně je předčasné dělat závěry bez napojení na diagnostiku. Doporučuji tím vždy začít.
Diagnostika zde již byla dostatečně podrobně popsána a její pořízení rozhodně stojí za těch pár korun (předpokládám, že vlastníš např. laptop).
Pokud si dáš trochu práce tak na forum najdeš spoustu konkrétních odkazů (kabel cca 300Kč, software volně šiřitelný).
Nebo můžeš navštívit servis kde za jedno provedení diagnostiky dáš minimálně tolik jako za kabel.
Volba je na tobě.
Děkuji za radu, právě přemýšlím o kabelu, ale nemám s tím žádné zkušenosti - (není to Windows)
Jestli tě mohu poprosit dej mi prosím odkaz na ten kabel a program, já co jsem hledal bylo to vždy kolem 600,- Kč.
Jestli tě mohu poprosit dej mi prosím odkaz na ten kabel a program, já co jsem hledal bylo to vždy kolem 600,- Kč.
Promiň ale nemám myšlenku vyhledávat na netu nejlevnější kabel, vše opravdu najdeš na tomto foru, kde je již popsána spousta praktických zkušeností. Je potřeba jenom využít zkušeností a informací od těch co je sem vložili (a velké díky jim za to).
Pro příklad přikládám první odkaz který na mě vyskočil, ale je toho zde samozřejmě mnohem více.Jenom to chce se trochu snažit.
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... ka#p175693
Pro příklad přikládám první odkaz který na mě vyskočil, ale je toho zde samozřejmě mnohem více.Jenom to chce se trochu snažit.
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... ka#p175693
Nic sa nevyrovna tomu pokial ma servis kvalitnu diagnostiku tiez mam kabel aj softver ale pokial mam problem s motorov isto sa oplati dat 10e alebo 300 korun !!! Kvalitna diagnostika ktoru pouziva servis tam kde chodim stoji 11 000 e
Asi fakt nejdříve půjdu na diagnostiku do servisu. Přeci jenom to jsou profíci a já můžu objevovat kouzla kabelu, až bude auto v pořádku....
Díky všem za pomoc.... pak dám určitě vědět co s tím bylo.
Díky všem za pomoc.... pak dám určitě vědět co s tím bylo.
Tak jsem byl na diagnostice Chyba je v katalyzátoru, ale nikdo neví, jestli je jen ucpaný, nebo je rozsypaný a zjistit to by mě mělo stát 2.000,-
Chybu vymazali, ale prý se to vrátí.......
Chybu vymazali, ale prý se to vrátí.......