Kondenzátor v alternátoru - náhrada
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Kondenzátor v alternátoru - náhrada
Při kontrole uhlíků, když jsem sundával regulátor, se mi zlomila packa od kondenzátoru. Je to součástka za pár korun, ale sehnat ji originál asi nebude žádná legrace. Jediné označení je 2,2 uF (mikrofaradu), 80 VDC. Co kdybych tam dal kondenzátor z obchodu s radiopotřebami? Zkoušel jste to někdo někdy? Díky.
- Reklama
Re: Kondenzátor v alternátoru - náhrada
Vadit to nebude.
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Tak jsem to tam dal (20 Kč) a zatím se zdá, že to funguje - rádio nechrastí. Co mi ale není jasné - proč je v odrušovacím kondenzátoru na škodlivky (XS 004003226L) paralelně zapojená dioda a tady nebyla (leda by byla zalitá v tom původním kondenzátoru, ale to by snad bylo vyznačené na pouzdru)?
S tou dvackou tě vzali na hůl
A k diodě - pokud tam je zenerka a k ní odpor tak to slouží jako stabilizace napětí. Pokud je tam jen nějaká dioda tak je to prapodivnej škodapenězáckej výmysl
A k diodě - pokud tam je zenerka a k ní odpor tak to slouží jako stabilizace napětí. Pokud je tam jen nějaká dioda tak je to prapodivnej škodapenězáckej výmysl
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Taky se mi ulomila packa na kondíku...
šel jsem, koupil elektrolitycký kondenzátor 2,2uF/80V, žel teplota mu vůbec nesvědčí a po cca týdnu zase začíná blbnout alternátor, tak opět půjde z auta ven... Už objednávám v GME kvalitnější foliový kondenzátor. Uvidím jestli to pomůže...
šel jsem, koupil elektrolitycký kondenzátor 2,2uF/80V, žel teplota mu vůbec nesvědčí a po cca týdnu zase začíná blbnout alternátor, tak opět půjde z auta ven... Už objednávám v GME kvalitnější foliový kondenzátor. Uvidím jestli to pomůže...
Fiat punto 1,6 90Hp
Fiat punto 1,2 43kW
Fiat punto 1,2 43kW