Punto Cabrio relatka
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Punto Cabrio relatka
Vy co mate punto cabrio z elektrickou strechou, mozete mi prosim napisat ake relatka tam mate / maju byt? Prikladam aj schemu el. strechy ak to nejaky v elektronike zdatnejsi clovek vie vycitat. Kupil som jedno punto na ND z el.strechou, ze to prehodim do svojho manualneho puntasa, ale ta strecha je extremne leniva. Clovek co mi to predaval tvrdil, ze to bude relatkami a dal mi k puntasovi 23 roznych relatok........ Ze on to skusal 3 dni a natrafil na spravnu kombinaciu....... Len blb ich vymontoval. Ja sa v tejto oblasti moc nevyznam, ale pokial viem su spinacie a rozpinacie rele a predpokladam, ze ich zamena nie je dobry napad. Ta strecha ide, v tom by problem nebol a nie je, ale ide tak, ze jej musim pomahat ked ju stahujem a trva jej to 1:53 minuty! Natiahnut sa natiahne celkom v pohode a trva to okolo pol minuty. Skusal som aj pretesnit spoje, su tam viac menej standartne medene tesniace kruzky, dat novu kvapalinu a zlepsilo sa to o takych 10% maximalne. Uvazoval som ci tam nie je problem ako u Audi 80 / Golf II kde bola plastova turbina (vrtula) ktora sa zlomila a kvapalinu to zle precerpavalo. Tieto auta maju hydraulicky system, cerpadlo, el. motor od rovnakeho vyrobcu a ta turbinka sa da bezne kupit na ebay. Aj to cerpadlo vyzera rovnako. Lenze tam je k tej turbinke uplne bezproblemovy pristup a tu som sa dostal len po nejaku "stenu" kde je pod nou priestor cca 2 az 3 cm siroky a potom dalsia "stena" Do toho priestoru sa neda nijak dostat bez poskodenia.
- Přílohy
-
- schema1.jpg (110.83 KiB) Zobrazeno 1439 x
-
- schema_strecha.jpg (84 KiB) Zobrazeno 1439 x
-
- strecha.jpg (85.21 KiB) Zobrazeno 1439 x
- Reklama
Re: Punto Cabrio relatka
Myslim, ze relatkem to nebude. Rele je proste jen spinac, ale vykon systemu nim nijak nezvysis. Spis bude pravdepodobnejsi ta spatna "turbinka".
Fiat Punto MK1 55, 1996; Ford Focus 2004