Klimatizace kompresor

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
snake33
Začátečník

Klimatizace kompresor

Příspěvek od snake33 »

Ahoj, prosím o radu - dnes jsem si nechal naplnit klimatizaci a začalo se nějak sekat kolečko na kompresoru. Prostě chvilku se točí - pak se zastaví asi na 2-3s a zas jede - je to normální?

A samozřejmě při zapnuté klimatizaci v autě není ani náznak studeného závanu.

Mám pocit, že než jsem to jel naplnit foukalo to víc studeně než teď. A asi se to nesekalo....

Předem děkuji za jakoukoliv radu....
Reklama

Pavel II
Fiaťák

Re: Klimatizace kompresor

Příspěvek od Pavel II »

Jen to jen tip, neber mě když tak hned za slovo, nicméně: Jednou za mnou přišel člověk, že mu přesně toto dělá spojka kompresoru. Pravda bylo to Berlingo, nicméně obecný princip a základní zapojení klimatizací je tak nějak +- vždy podobný. A přesně jak píšeš ty byl na doplnění aby mu to více chladilo, nebyl spokojen jak mu to chladí.Po doplnění mu toto začalo dělat.

Měřil jsem tedy tlakový spínač, jedny jeho kontakty střídavě spínaly a rozpínaly, to jsem skutečně měřil a i přesně to reflektovala spojka kompresoru. Říkám si stoupne tak moc tlak, že to prostě systém vypne,hodně média navíc a rychleji a více se systém natlakuje. Zajel nazpět do servisu, kde tomu samozřejmě nevěřili, protože mašina, která do doplňuje je samozřejmě neomylná! (jaká blbost), nenechal se odbít a kousek si nechal "odpustit". Výsledek byl okamžitý klima běžela bez přerušení a tím pádem pořád auto vnitřní prostor chladilo.

Dál jsem se v tom již nikdy nehrabal človíček byl spokojenej, že mu to funguje a bylo to.

Jak říkám nemusí to být tvůj případ,ale tenkrát to tak prostě bylo.
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
snake33
Začátečník

Re: Klimatizace kompresor

Příspěvek od snake33 »

Moooooc děkuji za odpověď a troch naděje :D Já tam zítra jedu , tak dám vědět jak to dopadlo.

EDIT: Tak to bylo přesně jak jsi psal - stačilo trochu odpustit a klima jede jak blázen - umrzli mi nohy :D

Frajer v servisu, kde plnili klimu koukal jak blázen.

Ještě jednou moc děkuji :)
Odpovědět

Zpět na „Stilo“