Skoro nemožné zaradiť rýchlosť
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- BorisRossi
- Fiaťák
Skoro nemožné zaradiť rýchlosť
Zdravím Vás. Mám problém a potreboval by som poradiť. Keď sa problém objavil, nemohol som pri predbiehaní preradiť zo 4ky do 5ky. Musel som spomaliť a dať ju tam nasilu. Toto sa postupne zhoršovalo, skúsil som nastaviť spojku no len mierne zlepšenie. Ďalej sa to len zhoršovalo a rýchlosť bolo stále ťažšie zaradiť. Naposledy som si všimol že auto aj pri zošliapnutej spojke má tendenciu sa pohnúť, tj typol som že je spojka v háji, no zo začiatku to nerobilo, známy mi povedal že to asi budú synchróny v prevodovke. Keď motor nebeží tak ide radiť bez najmenšieho náznaku problému. Ja sa prikláňam k tej spojke. Čo myslíte, mám rovno meniť prevodovku alebo iba spojkovú sadu? Vopred dík za rady.
Punto Grande 1.4 8v 57kw Dynamic 2008
Mazda 6 sportwagon 2.3VVTi A/T, AWD 119kw 2004
Ex. Punto Mk1 1.2 8v HSD 54kw
Ex. Punto Mk1 1.1 8v S 40kw
- Reklama
Re: Skoro nemožné zaradiť rýchlosť
Spojka... odpovedel sis v podstate sam.
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
-
- Všeználek
momentalne mam ten isty problem..akurat ze mi to nerobi stale a robi mi to len ak chcem zaradit jednotku pri pohynani, alebo spiatocku...tak tam dam trojku, pridam mu pricom len mierne pustim spojku aby sa auto pohlo, spojka zasmrdi a hned tam ide vsetko v pohode...mechanik to odhaduje na pritlacak, zajtra ide auto na rozbor...tak budem mudrejsi
FIAT PUNTO STILE 1.2 16V GT Look
Facebook ---> Peto Hidasi
- BorisRossi
- Fiaťák
CrazyApe:Veľmi si ma potešil, neveril som že by to boli synchrony, tú spojku budem meniť s úsmevom na tvári Vďaka za rýchlu reakciu.
Puntoracer. Tak to začínalo, najskôr najnižšie rýchlosti a hlavne ak bol motor trochu v otáčkach, dosť to je cítiť pri radení spiatočky, už zo začiatku tam nešla úplne hladko. Teraz mi trhne celým autom.
Puntoracer. Tak to začínalo, najskôr najnižšie rýchlosti a hlavne ak bol motor trochu v otáčkach, dosť to je cítiť pri radení spiatočky, už zo začiatku tam nešla úplne hladko. Teraz mi trhne celým autom.
To mi nedávno taky dělalo něco podobnýho, a během týdne to dospělo k tomu, že spojka začla všelijak vrzat a pištět. Pak když jsem viděl tu spojku tak jsem se zděsil, přítlačák byl volámanej ja pr.se
Alfa Romeo 156 Ti po FL 1.9 JTDm 110 kw
Fiat Punto Sporting Mk1 1.2 16V 63 kW ex
Ahoj
Přesně tak jak se tu říká, spojka je na šrot. Stalo se mi úplně to samí. Nejdřív to zlobilo na malejch kvaltech a ještě ten večer sem už nedořadil 5ku. Taky sem si myslel že klekla převodovka. Přišponovala se spojka a brzo šla na výměnu. Když sem viděl co z toho zbylo tak sem čuměl že to ještě fungovalo. Na přítlačáku vylámanejch pár paprsků (proto nešlo zařadit za chodu motoru) to ložisko co na to tlačilo procházelo skrz - a bylo úplně na šrot
Přesně tak jak se tu říká, spojka je na šrot. Stalo se mi úplně to samí. Nejdřív to zlobilo na malejch kvaltech a ještě ten večer sem už nedořadil 5ku. Taky sem si myslel že klekla převodovka. Přišponovala se spojka a brzo šla na výměnu. Když sem viděl co z toho zbylo tak sem čuměl že to ještě fungovalo. Na přítlačáku vylámanejch pár paprsků (proto nešlo zařadit za chodu motoru) to ložisko co na to tlačilo procházelo skrz - a bylo úplně na šrot
- BorisRossi
- Fiaťák
No keď budem meniť tak sem hodím fotky pre ilustráciu, to bude masaker keď to robí až takéto prasačiny
Nerad bych se sem nějak vměšoval, ale když už to tady probíráte..
Občas jde špatně zařadit jednička a hodně často zpátečka. Když dávám zpátečku, tak se snažim opravdu hodně s citem, ale i tak v tom občas dost zachroupe. Dá se to ale vydržet, ostatní rychlosti tam jdou nádherně. Teda až na dvojku za studena, ale to jenom v zimě. Je nutný kupovat novou nebo tohle v pohodě vydrží? Myslím tim z hlediska bezpečnosti
Občas jde špatně zařadit jednička a hodně často zpátečka. Když dávám zpátečku, tak se snažim opravdu hodně s citem, ale i tak v tom občas dost zachroupe. Dá se to ale vydržet, ostatní rychlosti tam jdou nádherně. Teda až na dvojku za studena, ale to jenom v zimě. Je nutný kupovat novou nebo tohle v pohodě vydrží? Myslím tim z hlediska bezpečnosti
Fiat Punto 60sx '96
Ahoj, tolik se v tom zas nevyznám ale převodovce se to asi líbit nebude, jestli to bude chodit přez zuby. Z hlediska životnosti.
Kde ti zabírá spojka hodně nahoře nebo dole? Měla by zabírat někde veprostřed. (myslím jako že šlápneš a nic, nic, a až dole tak to je špatně). Na druhym mi to takhle vystavuje, dá se na to zvyknout, i že de pedál hodně ztuha. Nicméně přez zuby to nejde a vystavuje to, jen jí to bude chtít vyměnit časem. Spátečka de někdy přez zuby, pomáhá mi 2x vyšlápnut spojku a s citem pomalu zařadit.
Pokud to pude, dalo by se jí ještě přišponovat aby vystavovala jak má (dočasně než jí vyměníš) co je na převodovce to táhlo tak na něm. Nevím ale jak, dělal mi to známej. Třeba poradí někdo zkušenější
Kde ti zabírá spojka hodně nahoře nebo dole? Měla by zabírat někde veprostřed. (myslím jako že šlápneš a nic, nic, a až dole tak to je špatně). Na druhym mi to takhle vystavuje, dá se na to zvyknout, i že de pedál hodně ztuha. Nicméně přez zuby to nejde a vystavuje to, jen jí to bude chtít vyměnit časem. Spátečka de někdy přez zuby, pomáhá mi 2x vyšlápnut spojku a s citem pomalu zařadit.
Pokud to pude, dalo by se jí ještě přišponovat aby vystavovala jak má (dočasně než jí vyměníš) co je na převodovce to táhlo tak na něm. Nevím ale jak, dělal mi to známej. Třeba poradí někdo zkušenější
No, nějakej měsíc ještě možná vydrží
Alfa Romeo 156 Ti po FL 1.9 JTDm 110 kw
Spojka zabírá někde veprostřed. No asi před měsícem najednou šel spojkovej pedál dost ztuha, úplně mi to zvedalo nohu. Pak to najednou přestalo, tak nevim co to bylo
No já už nechci do Punta nijak extra investovat, chci si koupit Stilo. Problém je, že teďka pudu na vysokou a zatim nebudou peníze, takže to vidim, že ještě min. 2 roky by mělo vydržet
takhle to u mě funguje takySpátečka de někdy přez zuby, pomáhá mi 2x vyšlápnut spojku a s citem pomalu zařadit.
No já už nechci do Punta nijak extra investovat, chci si koupit Stilo. Problém je, že teďka pudu na vysokou a zatim nebudou peníze, takže to vidim, že ještě min. 2 roky by mělo vydržet
Fiat Punto 60sx '96
Tak auto vydrží když se něco zásadního nepo, nebo nezrezne. Akorát tu spojku by chtělo nějak vyřešit..
-
- Všeználek
no .. dnes sa prislo na to, ze na pritlacaku vylomene dva packy, a lozisko rozbite...objednana nova spojkova sada SACHS...thak snad tentoraz uz to vydrzi viac ako 10.000
FIAT PUNTO STILE 1.2 16V GT Look
no pořád ještě doufám, že by mohla vydržet mám takovej dojem, že je tam ještě původníMyšákSX píše:Tak auto vydrží když se něco zásadního nepo, nebo nezrezne. Akorát tu spojku by chtělo nějak vyřešit..
Fiat Punto 60sx '96
To tě asi zklamu, originál sem měnil při 140tkm a tak nějak to vychází